Festival Kunstmaand Ameland

Festival Kunstmaand Ameland

Tot en met 29 november is een bezoek aan waddeneiland Ameland nog leuker. Het eiland is namelijk veranderd in één grote expositieruimte, waar meer dan 100 kunstenaars uit binnen- en buitenland hun schilderijen, beelden, keramiek en glas laten zien. En dat alles met het landschap als decor.

Voor alweer de negentiende keer staat de maand november helemaal in het teken van de populaire Kunstmaand Ameland. Een grote expositie die zich in alle windrichtingen uitstrekt en kunst in de breedste zin laat zien. Er is speciale aandacht voor sculpturen.

Het thema van dit jaar is ’Zee van Licht’, waarmee de organisatie van Kunstmaand Ameland aansluit op het in dit jaar door UNESCO uitgeroepen ’Internationaal Jaar van het Licht’. Dit jaar zijn er bijzondere projecten, zoals een Scandinavisch samenwerkingsverband tussen studenten en gevestigde kunstenaars bij de Eendenkooi. De Eendenkooi is van oudsher een soort fuik waar met tamme eenden, wilde eenden werden gevangen. Hier hebben de kunstenaars het project ’Zee van licht’ gemaakt. Eind oktober zijn de studenten onder begeleiding van docent Heidi Rodstol de duinen ingegaan en hebben hun creativiteit de vrije loop gelaten. Het resultaat mag er zijn en kun je tot het einde van de maand bekijken.

Reuzenblad
Bij Strandpaviljoen ‘t Strandhuys’ te Buren is een grote ‘circustent’ neergezet waar vier kunstenaars demonstraties geven. En bij het project ‘Bladbeeld’ – gelegen bij de BP-plas, word je uitgenodigd te helpen met het bouwen van een bladcel. Beeldend buitenkunstenaar Ludy Feyen gaat een reusachtig blad maken waar je doorheen kunt dwalen, tussen de nerven en bladcellen.

Muziek en theater
Liefhebbers van muziek en theater kunnen terecht in de Nederlands Hervormde Kerk in Hollum. Hier treedt onder andere pianovirtuoos Jan Vayne op. Daarnaast vormt poëzie een belangrijk onderdeel van Kunstmaand Ameland. Gedurende de hele maand november worden op de woensdagen poëzieavonden georganiseerd. Kunstmaand Ameland is vanaf vandaag tot en met 29 november te bezoeken.
Kijk voor meer informatie over Kunstmaand Ameland op kunstmaandameland.com

Fotocredits: campingtrend.nl

Share This