Fetishism in Fashion

Fetishism in Fashion

De Mode Biënnale Arnhem 2013, ofwel MoBA, is hét podium waar nationaal en internationaal toptalent, mode-branche, mode-ondernemers, liefhebbers en het brede publiek elkaar treffen.

In de vijfde editie van de Mode Biënnale Arnhem die nog duurt tot 21 juli, wordt er via diverse exposities en tentoonstellingen een wereld opgeroepen die onze meest duistere en primitieve instincten aanspreekt. De wereldberoemde curator Lidewij Edelkoort heeft gekozen voor het thema ‘Fetishism in Fashion’.

Wat is de Mode Biënnale Arnhem of MoBA?
MoBA13 (Mode Biënnale Arnhem) werpt iedere twee jaar een nieuw licht op de actuele situatie van lifestyle en mode, modevormgeving en modecultuur op internationaal niveau. Op diverse plekken in de binnenstad zijn exposities die de passionele band van het publiek met mode en accessoires in kaart brengt. Tentoonstellingen, modeshows, films, workshops, voorstellingen, publicaties en symposia vormen het centrale punt van de modevormgeving en de cultureel-maatschappelijke aspecten van deze toegepaste kunstvorm. Het artistieke MoBA-programma kent vele stadsfestiviteiten die gedurende de maanden juni en juli verspreid over de binnenstad plaatsvinden.

Hoofdexpositie ‘Fetishism in Fashion’
De hoofdexpositie wordt tentoongesteld in MºBA CENTRAAL (Kenniscluster, Kortestraat 16 Arnhem) en bestaat uit 13 kamers waarin de fascinerende, wonderlijke en verstrekkende wereld van het fetisjisme wordt blootgelegd. De ware aard van het  fetisjisme wordt tot leven gebracht aan de hand van kleding, accessoires, fotografie, film en een mix van media. Sjamanisme, infantilisme, legenden, nudisme, en nomadisme zijn een paar van de intrigerende en illustere trefwoorden die het hart vormen van deze expositie die wereldwijd zijn gelijke niet kent. In een speciaal voor de hoofdexpositie ingerichte MOOD ROOM vat Lidewij Edelkoort de essentie van het fetisjisme samen door een bijzondere selectie van kunst, fotografie, film en clips.

Meer informatie
Meer weten over tentoonstellingen, seminars en evenementen? Kijk op www.moba.nu.

 

Share This