Franse chansons in museum Speelklok

Franse chansons in museum Speelklok

Voorafgaand aan de start van de Tour de France in Utrecht organiseert Museum Speelklok een sportieve rondleiding met een Frans tintje.

Vanaf 26 maart – 100 dagen voor de Grand Départ – tot en met 26 juli staat het museum in het teken van Frankrijk en wielrennen. Uiteraard fietst het collectiestuk De fietsende aap mee in een geel truitje!

Gratis rondleiding
Museum Speelklok biedt al sinds jaar en dag aan alle bezoekers ieder uur een gratis rondleiding aan, waarin de zelfspelende muziekinstrumenten worden gespeeld en klinkende verhalen worden verteld. In het kader van de Grand Départ gaat Museum Speelkok deze Muzikale Tour voorzien van een Frans fietstintje met onder andere Franse chansons en Tourgerelateerde liedjes. Luister onder andere naar ‘La vie en rose’ van Edith Piaf op het gigantische kermisorgel De Schuyt en het nieuwe Utrechtse Tourlied ‘Bon voyage’ van Blaudzun vanuit een Frans straatorgel.

Draaiorgels
Ook de Franse collectiestukken worden extra in de schijnwerpers gezet. Zo zijn er een aantal topstukken afkomstig uit Parijs; het schitterende straatorgel De Gouden Limonaire, het schattige Konijn uit de Kool en de Kolibrieklok met zingende en huppelende kolibries. Uiteraard zal de automaat De Fietsende Aap zijn kunstje vertonen in een speciaal gebreide gele trui. Om het compleet te maken krijgen de bezoekers ook zelf de kans om één van de draaiorgels, al fietsend, aan te drijven!

Museum Speelklok
Steenweg 6, Utrecht

Share This