Freaky weekend in Kunsthal

Freaky weekend in Kunsthal

Van vrijdag 17 april t/m zondag 19 april is het freaky weekend in de Kunsthal in Rotterdam. Hiermee haakt De Kunsthal aan bij de Nationale Museumweek met een speciaal weekend vol optredens, muziek en workshops voor jong en oud.

Speciale avondopenstelling met Friday Drinks
Vrijdagavond 17 april kan iedereen vanaf 17.00 uur het weekend inluiden met een bezoek aan de tentoonstellingen (tot 20.00 uur) en Friday Drinks in het Kunsthalcafé (tot 22.00 uur) in de vorm van zomerse kleurrijke cocktails.

Codarts, Parra T-shirt zeefdrukken en nog veel meer
Zaterdag 18 april kun je meegenieten van gratis mini-tours door de tentoonstellingen, optredens van circusstudenten van Codarts, een lezing door Charlotte Lybeer en een Artist Talk met Kunsthal Light kunstenaar Thera Clazing. Daarnaast is het mogelijk om mee te doen aan een SKVR schrijfworkshop geïnspireerd op het werk van Krištof Kintera. Je kunt een T-shirt à la Parra zeefdrukken en jongleren onder begeleiding van Circus Rotjeknor. Muziek is er ook met onder meer het ‘instant composing duo’ Stephanie Francke en Friso van Wijk en de jonge singer/songwriter Tim Verhaal. In het Kunsthalcafé kun je proeven van Freaky Food zoals gefrituurde insecten.

Familiedag met kleuterdans, workshops, voorlezen en Circus Rotjeknor
Kom zondag 19 april langs met de hele familie, inclusief opa’s en oma’s tijdens de familiedag! Er zijn peuter- en kleuterdansworkshops, illustrator Marieke van Ditshuizen leest voor uit haar geïllustreerde boek ‘Mijn badje vliegt’ en iedereen kan meedoen met theaterworkshops. Daarnaast kun je je eigen kleurrijke kunstwerk maken à la Krištof Kintera met gerecycled materiaal. Een weekend dat je niét mag missen!

Doorlopend en in het KunsthalLAB
Doorlopend kunnen bezoekers een kunstwerk maken geïnspireerd op het werk van Krištof Kintera in het KunsthalLAB. Kinderen kunnen zich daar ook verkleden en een freaky creatie maken die vervolgens op het scherm in het Kunsthalcafé te zien is. Daarnaast zijn er verschillende speurtochten, respectievelijk ‘Wat zie ik nu?! (vanaf 5 jaar), een Kijk&Doe tocht door de Wondere Wereld (vanaf 6 jaar) en de Kijkwijzer ‘Ontdek de vreemde en grappige wereld van Kintera’ (vanaf 12 jaar).

Kunsthal in de Meivakantie 
In de meivakantie zijn er extra activiteiten voor jong en oud zoals minitours door de tentoonstellingen. Publiek kan na het bekijken van Kintera’s tentoonstelling ‘Your Light is My Life’ meedoen aan theaterworkshops geïnspireerd op zijn bewegende kunstwerken. Er zijn verschillende workshops op dinsdag 28, woensdag 29, donderdag 30 april & woensdag 6, donderdag 7 en vrijdag 8 mei

Workshop ‘Jouw dromerige ansichtkaart’ geïnspireerd op de Wondere Wereld
Bij de tentoonstelling ‘Wondere Wereld. Opmerkelijke ansichtkaarten uit de vroege 20ste eeuw’ kunnen bezoekers reizen naar de fantasieplek uit hun dromen en deze verbeelden op een ansichtkaart die gedeeld of verstuurd kan worden. En natuurlijk ook zoeken naar ‘uw eigen gemeente’ in de tentoonstelling ‘Groeten uit…’ van Wim Gijzen.

Share This