Frisse lucht in huis voor een gezond leven

Frisse lucht in huis voor een gezond leven

Zet jij in de winter dagelijks een raam open in huis? Dat zou je wel moeten doen, want frisse lucht in huis is goed voor je gezondheid.

Uit onderzoek blijkt dat bijna een kwart van alle Europeanen in de winter de lucht in hun huis niet dagelijks ververst. En dat terwijl onze gezondheid wordt beïnvloed door de hoeveelheid frisse lucht die we in onze huizen binnenlaten. Dakramen van VELUX verhelpt dit probleem

‘Warme, muffe lucht kan leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid en zorgen voor minder energie. Aangezien we gemiddeld 80 tot 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen zou een gezonder binnenklimaat een hogere prioriteit moeten krijgen als onderdeel van een gezonde levensstijl dan het op dit moment heeft. Er kan al veel worden bereikt door trek te creëren, waarmee de muffe lucht in huis snel en adequaat wordt vervangen’, aldus Michel Sombroek algemeen directeur van VELUX Nederland.

Regelmatig luchten
Het is bekend dat frisse lucht belangrijk is voor onze gezondheid. Maar onderzoek toont aan dat we nog steeds vergeten om dagelijks onze ramen te openen. Ons binnenklimaat wordt bepaald door alles wat we thuis doen. Wanneer we gezellig een kaarsje aansteken, ’s avonds eten koken, onze was te drogen hangen, de radiator aanzetten of andere routineacties doen, neemt de noodzaak toe om ongezonde deeltjes en vocht te laten verdwijnen.

Regelmatig luchten zou daarom een natuurlijke activiteit moeten zijn die we dagelijks meerdere keren herhalen. Het advies is om kort en krachtig te luchten door drie of vier keer per dag even vijf à tien minuten ramen open te zetten. Voor sommige mensen moeilijk om in hun dagelijkse routines mee te nemen.

Automatische dakramen
VELUX dakramen hebben een geïntegreerd programmeerbaar besturingssysteem dat automatisch voor u het huis lucht. De dakramen gaan automatisch open en dicht en creëren daardoor trek in het hele huis, wat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Met een paar eenvoudige maar doeltreffende maatregelen heb je dus een optimaal binnenklimaat in huis. Je kunt vooraf instellen dat het dakraam automatisch opent en zo frisse lucht binnenlaat op het moment dat je thuiskomt na je werk of gaat koken. Zo worden vochtige en ongezonde deeltjes meteen afgevoerd.

Kijk voor meer informatie op velux.nl.

Share This