Gebruik de energie van de natuur met deze groene energie tips

Gebruik de energie van de natuur met deze groene energie tips

Steeds meer mensen zien tegenwoordig de voordelen in van de zorg voor onze kwetsbare planeet. Het gebruik van groene energie is een geweldige manier om voor de planeet te zorgen en tegelijkertijd geld te besparen. Lees verder voor goede informatie over het gebruik van groene energie in huis.

Bij het opstellen van de landschapsarchitectuurplannen voor een tuinpad of een terras, moet je gebruik maken van lampen op zonne-energie. Ze zijn niet alleen betaalbaar, maar ze hoeven ook niet te worden aangesloten op een energiebron en hebben alleen goede toegang tot zonlicht nodig. Dit bespaart natuurlijk veel geld. Het betekent ook dat je die buitenverlichting niet hoeft op te hangen.

Overheidssubsidies helpen klanten om deze milieuvriendelijke technologieën te kopen. Onderzoek bij jouw lokale overheid welke programma’s beschikbaar zijn in de omgeving. Je kunt in aanmerking komen voor subsidies om wind- of zonne-energie installaties te hebben en zo niet, wellicht heb je recht op vermindering op je belastingen. Let goed op de kortingen die je kunnen helpen geld te besparen op hernieuwbare energie. Soms kan de nutsbedrijf je een korting geven als je upgrade naar efficiënte systemen.

windmolens voor energie - planetfem

Geld verdienen door duurzaam bezig te zijn

Ben je de eigenaar van een boerderij? Als je er een heeft, kan een energiebedrijf geïnteresseerd zijn in het huren van een deel van de woning om een windturbine te installeren. Niet alleen neemt het zeer weinig ruimte in beslag, zowel jou als de buren zullen veel baat hebben bij deze gratis energie.

Energiebesparende tips

1 – Als uw huis wordt verwarmd met stookolie, vraag een technicus of je kunt overschakelen op biodiesel. Overstappen op biodiesel is vaak mogelijk zonder systeemaanpassing. Biodiesel verbrandt schoner en is efficiënter dan conventionele aardolie, waardoor de impact van jouw huis op het milieu in de winter beperkt wordt.

2 – Sluit de gordijnen of rolgordijnen voordat je het huis verlaat. Jouw huis blijft koel en je verbruikt minder energie. Ramen die naar het zuiden gericht zijn, hebben de neiging om meer zon te krijgen door hun oriëntatie. Donkere gordijnen, of zelfs energie-efficiënte gevoerde gordijnen, zijn het meest ideaal.

3 – Denk na over het krijgen van zonneboilers om jouw water thuis op te warmen. Als je in een gebied woont dat niet in gevaar is voor bevriezing, is het mogelijk om een systeem te installeren dat water in een zonneboiler pompt en vervolgens naar je huis pompt. Het is nog steeds een goed idee om een gewone boiler te houden in het geval van overmatig gebruik van warm water of bewolkt weer.

hang was buiten om energie te sparen - planetfem

4 – In plaats van een droger te gebruiken, droog je jouw kleding buiten, zolang het weer het toelaat. Als je jouw kleding buiten in de zon te drogen hangt, ruikt je kleding ongelofelijk fris. Het wasgoed zal frisser en schoner ruiken, veel meer dan toen ze in de droger zaten. Dit bespaart een ton op je energierekeningen, waardoor je extra geld overhoudt.

5 – Maak alleen gebruik van de vaatwasser als je een volle lading heeft. Dit is een slimmer manier om geld te besparen. Als je slechts een paar borden heeft, doe ze dan niet in de vaatwasser en zet hem niet aan. Als je de vaatwasser laadt, moet je de vaat zo uitlijnen dat je het maximale aantal artikelen in de vaatwasser kunt plaatsen.

6 – Vermijd het aanzetten van de verwarming in jouw huis, tenzij het absoluut noodzakelijk is. Als je het koud hebt, trek dan een joggingbroek en een sweatshirt aan.

carpool - lief voor het milieu - planetfem

7 – Deel ritten met anderen in de buurt om jouw brandstofverbruik sterk te verminderen. Zet carpoolen in met andere ouders om de kinderen naar een voetbal of sport te brengen. Als je zich dicht bij andere gezinnen woont doe dan samen de boodschappen en rouleer wie er elke week rijdt per keer.

8 – Vervang je toilet door een waterbesparend model. Je kunt veel water besparen door een upgrade naar een energiezuinig model. Een traditioneel toilet verbruikt tot 18 liter voor elke spoeling van het toilet, maar de nieuwere modellen gebruiken zo weinig mogelijk bij 6 liter – een besparing is van 11 liter bij elke spoeling.

Zoals je kunt zien, zijn er veel manieren om je ecologische voetafdruk te verkleinen door praktische veranderingen in de energie-efficiëntie van jouw huis aan te brengen.

Share This