Geen vogelhuisje maar droomvilla voor luxe vogels

Geen vogelhuisje maar droomvilla voor luxe vogels

Je zult als vogel maar je intrek kunnen nemen in zo’n luxe droomvilla! Een knus nestkastje voor in het voorjaar én beschut voederhuisje voor straks in de winter. Home Sweet Home.

De opvallend gedetailleerde vogelhuisjes van het Zweedse Wildlife Garden zijn ontworpen in nauwe samenwerking met erkende ornithologen die weten waar vogels blij van worden. En zijn de vogels blij, dan komt met een simpel vogelhuisje een hele tuin tot leven. Nou ja, simpel is niet het goede woord: want deze vogelhuisjes zijn echte droomvilla’s. Met alles erop en eraan.

Van Toscaanse villa tot gezellig strandhuisje
De meest luxe vogelvilla is de Multiholk; nestkastje en voederhuisje inéén. In het voorjaar wordt er druk genesteld en worden jonge fladderaars geboren. In de winter komen er vogeltjes om lekker te komen eten. Er is plaats voor 2 tot 3 liter vogelvoer, dat in het reservoir goed beschermd is tegen wind en regen. De kleine zitstokjes onder de voedervensters stellen kleine vogels in staat om rustig van hun maal te genieten, omdat grotere vogels er niet op kunnen landen. Tevens verhindert de constructie dat uitwerpselen in het voer terecht komen. De invliegopening kan ‘s winters gesloten worden om verspreiden van infectieziektes te voorkomen. Komt het voorjaar eraan? Dan is een bijgeleverd bodemplankje het enige wat nodig is om van het voederhuisje een romantisch nestkastje te maken.

Qua bouwstijl en kleuren bieden de zeer decoratieve miniatuurhuisjes volop variatie: van een Toscaanse villa in zacht terracotta, tot een architectonisch model in strak wit met een plat dak, of een gezellig strandhuisje met puntdak. Alle huisjes hebben een ronde invliegopening, een deur, raam en sommigen zelfs een schoorsteen. En natuurlijk een vogelhuisje aan de muur. images

Nestkastjes
Wie straks in het voorjaar vogels een fijn nestplekje wil bieden, kan kiezen uit twee nestkastjes: de Balkongholk en Fågelholk. De Balkongholk is een huisje in rood, geel of wit met een grijs puntdak en een groot balkon als invliegopening. Speciaal ontwikkeld voor roodborstjes, winterkoninkjes, bonte vliegenvangers en kwikstaartjes. Deze vogels willen namelijk een huisje met veel lichtinval. En het royale dak zorgt voor voldoende beschutting en bescherming. De Fågelholk nestkastjes zijn er in wit, zalmroze en lindegroen en zijn met een invliegopening van 32 mm speciaal bedoeld voor mezen en andere kleinere vogels. Tip: monteer de nestkastjes minimaal 1.50 meter boven de grond.

Doordachte details
Alle vogelhuisjes zijn met oog voor detail gemaakt van duurzaam larikshout en geschilderd met milieuvriendelijke verf, waardoor ze langer mooi (op kleur) blijven. De huisjes zijn makkelijk toegankelijk voor een grote schoonmaak. En kleine inkepingen aan de binnenzijde zorgen ervoor dat de jonge vogeltjes makkelijk hun weg naar buiten kunnen vinden voor hun eerste vlieglessen. De huisjes kunnen zowel op een paal bevestigd worden, maar ook tegen een muur, schutting of boom. Bevestigingsmateriaal wordt bijgeleverd.

Kijk voor meer info op www.bobizz.nl

Share This