Gezond van binnen, mooi van buiten

Gezond van binnen, mooi van buiten

Door het eten van bepaalde voeding kun je op een relatief eenvoudige manier een mooie gezonde huid krijgen. En bespaar je ook nog eens op dure cosmetica en huidproducten.

Sommige voeding bevatten stoffen die helpen je huid mooi en gezond te houden. Dit zijn onder andere:

 • Eiwitten: helpen bij de groei en herstel van de cellen in het lichaam;
 • Onverzadigde oliën en vetten: vormen een beschermend laagje dat vochtverlies tegengaat en zorgen voor een zachte en soepele huid;
 • Vitamines: helpen tegen huidveroudering en beschermen de huid


Goede voedingsstoffen

Als je je huid zacht, gezond en soepel wilt houden, zorg dan dat onderstaande voeding in jouw voedingspatroon zit.

 1. Omega-3 rijke voeding
  De meervoudig onverzadigde vetzuren zijn van belang voor een goede huid. Ze houden je celmembranen gezond en bieden bescherming tegen schadelijke stoffen. Ook rauwe en pure plantaardige vetten in walnoten en lijnzaad en  kokosnootolie dragen bij aan een gezonde huid .
 2. Rauwe groente 
  Groenten (liefs biologisch) zijn uitermate belangrijk voor een gezonde, mooie huid. Ze bevatten veel water en belangrijke voedingsstoffen, zoals mineralen en polyfenolen die bijdragen aan het natuurlijke reinigingssysteem van je lichaam.
 3. Antioxidanten
  Bosbessen staan erom bekend dat ze  rijk zijn aan antioxidanten en polyfenolen. De plantaardige antioxidanten en fytochemicaliën in bosbessen beschermen de huidcellen tegen invloeden van buitenaf, waardoor de huid langer jong blijft. Ook in groene thee, wortels en kurkuma (koenjit) zitten veel antioxidanten.
 4. Gefermenteerde voeding
  Gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals kefir, yoghurt en zuurdesembrood versterken de werking van omega-3 vetzuren en spijsverteringsenzymen in je lichaam. Zo dragen ze bij om de huid sterk en gezond maken .
 5. Water
  Je lichaam heeft de hele dag door water nodig. Bij een gezonde vochtbalans worden afvalstoffen afgevoerd, zowel via het transpireren van de huid als via de urine. Drink dagelijks minimaal zo’n twee liter (kraan)water.
Share This