Goed beginnen na de feestdagen

Goed beginnen na de feestdagen

We hebben weer wat afgeborreld, gegeten en gesnoept de afgelopen feestdagen. Tijd om pas op de plaats te maken en het jaar gezond te beginnen. Dan ben je die aangekomen kilo’s ook zo weer kwijt. 

Reinig je lichaam
Heerlijk die glaasjes wijn, champagne en cocktails, maar die laten we nu weer even staan. We zitten toch in het werkritme dus zorg dat je altijd een glas water of kruidenthee op je bureau hebt staan. Drink zo’n twee liter water; op die manier reinig je je lichaam en ontdoe je het van afvalstoffen.

Kleine maaltijden
Tijdens de kerst eten we vaak veel en uitgebreid. Eet nu weer gewoon drie keer per dag een kleine maaltijd en neem tussendoor een gezonde snack, zoals een handje noten, een stuk fruit of een wortel. Als je vaker eet blijft je spijsvertering op gang en voorkom je snoepaanvallen.

Kerstkilo’s kwijt
Stop niet met eten om je kerstkilo’s kwijt te raken. Je lichaam houdt dan juist alle vetten vast met als gevolg dat je niets afvalt. Gewoon blijven eten, maar dan wel gezond.

Snoep verstandig
De tijd van kerstkransjes, glühwein, zoete desserts en oliebollen is voorbij! Toch zin in een tussendoortje? Maak zelf muesli- of fruitrepen (handig om mee te nemen) of neem een bakje magere yoghurt of kwark met frambozen of bosbessen. Gezond en lekker!

Minder brood en pasta
Minder brood en pasta eten helpt echt als je een paar kilo kwijt wilt. In plaats van te lunchen met brood eet je versgemaakte soep of een salade. En je kunt pasta maken van courgetteslierten.

Fotocredits: mujer-actual.org

Share This