Goedkoop uit eten tijdens Restaurantweek

Goedkoop uit eten tijdens Restaurantweek

Uit eten gaan is geen goedkope aangelegenheid en je krijgt ook niet altijd waar voor je geld. Tijdens de Restaurantweek kun je een toprestaurant uitproberen voor een goede prijs. Waar letten we op als we uit eten gaan?

De restaurantweek begint donderdag 5 maart en duurt tot zondag 15 maart. In heel Nederland doen er 1000 restaurants mee, waar je een gastronomisch hoogstaand 3-gangendiner vanaf € 27,50 opgediend krijgt of een 3-gangenlunch vanaf € 22,50. Kijk voor meer informatie en om te reserveren op restaurantweek.nl.

Feiten & cijfers
De afgelopen jaren hebben veel restaurants vanwege de crisis hun deuren moeten sluiten. Gelukkig gaat het nu weer wat beter in Nederland en gaan we ook weer vaker uit eten, dat blijkt uit een onderzoek door de online reserveringssite Couverts. Meer dan de helft van de Nederlanders gaat minimaal 1 keer per maand uit eten. Een derde gaat zelfs 2 keer per maand naar een restaurant. Buiten de deur eten we het liefst Frans, Italiaans of gewoon de Hollandse pot. 84 procent bestelt een lekker stuk vlees en als groente eten we het liefst tomaat. En als we uit eten gaan lusten we (71 procent) daar ook wel een alcoholisch drankje bij. 75 procent drinkt wijn.

Aandachtspunten
Naast prijs en kwaliteit van het eten, sfeer en service is er nog een aantal andere punten waar we opletten als we uit eten gaan.

Top 10 van aandachtspunten

  1. Leuke ontvangst
  2. Oplettende bediening
  3. Kwaliteit van het vlees
  4. Opmaak van de borden
  5. Kwaliteit van de wijn
  6. Uitleg over de gerechten
  7. Inrichting van de zaak
  8. Grootte van de porties
  9. Kleine extraatjes
  10. Akoestiek en muziek

 

Share This