Groen en eerlijk Miss Green

Groen en eerlijk Miss Green

Miss Green, het groene en eerlijke damesmodelabel, is vanaf 2014 niet meer alleen online verkrijgbaar, maar ook in een aantal winkels in Nederland. Daarnaast vind je het merk op 26 en 27 januari tijdens Mint, de tradeshow van de Amsterdamse Modefabriek waar toonaangevende groene modemerken zich presenteren.

“Na vijf jaar ondernemen zien we dat ons merk staat als een huis”, vertelt oprichtster Maaike. “We kennen de klanten, de markt en we hebben de productie en distributie op orde. En met resultaat. Want onze omzet steeg het afgelopen jaar met 60 procent. De vraag naar eerlijke en duurzame producten is sterk gestegen.”

Ondanks de ontwikkelingen in retail die een verschuiving van fysiek naar online laten zien, kiest Miss Green bewust voor een tegenovergestelde uitbreiding. “Consumenten kunnen zich nog niet altijd een voorstelling maken van de door ons gebruikte materialen zoals bamboe en Merinowol. Het is daarom belangrijk dat ze zelf kunnen ervaren hoe prettig deze materialen voelen en dragen. Daarnaast is het ook zo dat je de mooie details, afwerking en belijning van onze natural basics ‘in het echt’ nog beter kunt zien. Voor klanten is het dus een voordeel dat onze kleding ook bij winkels bij hun in de buurt verkrijgbaar is. En dat geldt ook voor winkeliers. In het verleden zijn we vaak benaderd door detaillisten die Miss Green wilden verkopen. Dat wordt nu mogelijk.”

De voorkeur gaat uit naar eigentijdse modezaken met een groen karakter. “De winkels waar we graag in het rek hangen, zijn de shops met aandacht voor de herkomst van materialen en arbeidsomstandigheden. Winkels met een verhaal noem ik ze altijd. Hier vinden we bevlogen ondernemers die vanuit hun eigen passie een zaak zijn gestart. Dat soort mensen passen perfect bij mij en bij Miss Green.”

Mint Tradeshow
Mint is de Nederlandse modebeurs waar alle toonaangevende, groene en eerlijke modemerken van dit moment zich presenteren. Op zondag 26 en maandag 27 januari presenteert Miss Green hier haar nieuwste collectie. Maaike: “Mint is dé modebeurs voor detaillisten die gaan voor groene, eerlijke mode. Het is voor ons dus een voor de hand liggende keuze om onszelf en onze nieuwe collectie hier te presenteren. Iedereen die graag Miss Green in zijn collectie wil opnemen, is dan ook van harte uitgenodigd om langs te komen.”

Meer informatie over Miss Green vind je op de www.miss-green.nl en op Facebook.

Share This