Haarextensies, dit zijn de mogelijkheden

Haarextensies, dit zijn de mogelijkheden

Je dacht toch niet dat die prachtige volle haardossen van de Hollywoodcelebs en modellen op de catwalks echt zijn! Nee, dat zijn vakkundig geplaatste haarextensions. Ook iets voor jou?

Het bekendste Nederlandse voorbeeld van een prachtige volle krullenbos is Katja Schuurman. Waarschijnlijk heeft zij de haarextensietrend destijds gezet in ons land. Er zijn verschillende methoden om je haar te verlengen of te verdikken. Ook de kosten lopen uiteen van 125 euro tot 450 euro. Dat is afhankelijk van het aantal extensies, het soort haar dat je kiest en de methode.

Keratinebonding
Dit is de meest bekende methode. Hierbij worden de lokken met keratinewax aan het haar bevestigd. Het wordt min of meer samengesmolten. Voordeel: het blijft wel tot drie maanden zitten en heeft weinig onderhoud nodig. Nadeel is dat de extensies er lastig uit te halen zijn en je eigen haar erdoor kan beschadigen.

Naald en draad
Bij deze methode worden de haarlokken met naald en draad aan je eigen haar vastgenaaid. Voordeel is dat dit niet schadelijk is voor je haar. Je hoeft alleen de draadjes maar los te knippen.

Ringetjesmethode
De haarextensies worden aan het eigen haar bevestigd door middel van een ringetje. Met een soort haaknaald wordt de haarlok door het ringetje gehaald en bij het echte haar gestoken. Vervolgens knijp je het ringetje dicht. Dit blijft ongeveer een maand zitten, daarna moeten de ringetjes weer opgehaald worden. Voordeel is dat dezelfde ringetjes en dezelfde haarlokken gebruikt kunnen worden.

Clip-in methode
Dit is een doe-het-zelf methode, waarmee je haarstukken in je eigen haar vastklemt. Leuk voor een avondje uit. En het werkt snel, praktisch en een stuk goedkoper dan dat de kapper het plukje voor plukje doet.

Dubbelzijdig tape
Het haar dat ingezet moet worden, wordt bij elkaar gehouden door een plastic band. Daar wordt het dubbelzijdige tape op geplakt en dat plaats je op de gewenste plaats op het haar. Dit zit ongeveer een maand. Dan gaat het tape loslaten en kun je het met nieuwe tape opnieuw laten zetten.

Echt haar
Natuurlijk is het het mooist als je voor echt haar kiest. Dit kun je in dezelfde kleur verven als je eigen haar en je kunt het net zo behandelen als je eigen haar. En het ziet er het meest natuurlijk uit.

De prijzen van haarextensies variëren van 125-450 euro.

Fotocredits: npogezond.nl

Share This