Haaruitval… Wat nu?

Haaruitval… Wat nu?

Haaruitval is een veelvoorkomend probleem bij mannen. Veel mannen denken dat zij hier alleen op oudere leeftijd mee te maken krijgen, maar dit is niet het geval. Nee, want mannen kunnen ook op jonge leeftijd al te maken krijgen met haaruitval. Heb jij ook last van haaruitval? Dan wil je hier mogelijk iets aan doen. Logisch, want een kale kruin of diepe inhammen zien er niet bepaald fraai uit.

Gelukkig kun je een aantal dingen doen om haaruitval tegen te gaan. Wij geven jou in deze tekst een aantal tips die hierbij ongetwijfeld kunnen helpen.

Wat kan je doen om haar uitval tegen te gaan?

1. Masseer de hoofdhuid regelmatig

Veel mannen hebben geen idee hoe het kan dat zij last hebben van overmatige haaruitval. Hier is niet altijd een logische verklaring voor te vinden, maar het wordt vaak veroorzaakt door het DHT-hormoon. Dit hormoon zorgt voor problemen met betrekking tot de doorbloeding van haarzakjes. En wanneer een haarzakje niet voldoende bloed krijgt, sterft deze sneller af. Gevolg: jouw haar valt eerder uit dan dat er een nieuw haarzakje gereed is. Om de doorbloeding van haarzakjes te verbeteren, kun je jouw hoofdhuid (laten) masseren. Er komt zodoende meer bloed in een haarzakje, waardoor jouw haar mogelijk minder snel uitvalt.

2. Let goed op met vitaminegebruik

Om ons lichaam gezond te houden, moeten we dagelijks voldoende vitamines binnenkrijgen. We kennen allerlei verschillende soorten vitamines en deze krijgt jouw lichaam op verschillende manieren binnen.

Wil je haaruitval tegengaan? Dan raden wij jou aan om goed op het vitaminegebruik te letten. Er zijn namelijk bepaalde vitamines die slechts zijn voor jouw haar. Krijg je dagelijks bijvoorbeeld te veel vitamine A binnen? Dan kan dit haaruitval veroorzaken. Vitamine B en C zijn op hun beurt juist weer goed voor jouw haar. Deze vitamines zorgen ervoor dat jouw haar groeit. Daarnaast zijn deze vitamines verantwoordelijk voor het herstel van jouw haar en zorgen ze ervoor dat het niet broos wordt.

3. Kies voor een haartransplantatie.

Bovenstaande tips kunnen helpen om haaruitval tegen te gaan, maar dit geldt helaas lang niet voor iedereen. Werkt het bij jou ook niet? Dan kun je voor een haartransplantatie kiezen.

Bij zo’n transplantatie worden haarzakjes vanaf jouw achterhoofd verplaatst naar kale plekken, zoals inhammen of de kruin. Haarzakjes van het achterhoofd zijn immuun voor het DHT-hormoon, waardoor haar gewoon weer gaat groeien. Wanneer je kiest voor een haartransplantatie, raden wij je aan om naar een erkende haarkliniek te gaan. Hier werken specialisten die precies weten hoe zij een haartransplantatie correct uit moeten voeren. Op deze manier weet je zeker dat je naderhand geen spijt krijgt van de transplantatie. De specialisten van een haarkliniek voeren de transplantatie met de grootst mogelijk zorg uit. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een geweldig eindresultaat.

Share This