Hallo lente! Zet de bloemetjes buiten

Hallo lente! Zet de bloemetjes buiten

Nog even en we gaan echt merken dat de dagen weer wat langer worden. Met een beetje geluk hangt vanaf februari de lente in de lucht. Dan steken alle voorjaarsbloemetje in tuinen en parken hun kleurige kopjes alweer op. Ook jouw tuin of balkon kun je flink in de bloemen zetten.

Violen met kleine en grote bloemen in talloze kleuren zijn de populairste lentebloeiers van Nederland. Ze zijn er in haast alle denkbare kleuren: feloranje, donkerrood, knalgeel, zachtroze of lichtblauw… Doe er primula’s en Bellis in felle zuurstokkleuren bij om eer een ware kleurenexplosie van te maken. Een bonte mix maakt je balkon of terras extra vrolijk. Daar wordt iedereen blij van. Ben je meer van de rust, kies dan voor één hoofdkleur, dat zorgt voor een rustige lentesfeer.

Beginnen maar
Violen, primula’s en Bellis groeien en bloeien haast overal. Haal daarom potten, bakken, kannen, schalen, blikken, emmers en teilen tevoorschijn, vul met grond en beplant ze met kleur. Zorg wel voor een afvoergaatje in de bodem, zodat overtollig (giet)water weg kan vloeien en de wortels niet gaan rotten. Geen gaatje? Stort dan een laagje hydrokorrels onderin de pot.

Weinig verzorging
Violen, primula’s en Bellis zijn makkelijke types die weinig verzorging vragen. Geef alleen water op het moment dat de grond droog aanvoelt. Pluk ook af en toe de uitgebloeide bloemen eruit. Daarmee motiveer je de lentebloeiers nieuwe knoppen te maken. En zo houd je je plantjes fris en vrolijk.

De taal der bloemen
Vrolijke voorjaarsbloeiers spreken al eeuwen de taal van de liefde. Met een viool zeg je ‘Ik denk aan jou’ terwijl de Primula luid en duidelijk zegt ‘Je bent mijn eerste liefde’. En als je bloemblaadje voor bloemblaadje van Bellis plukt, neem je alle twijfels weg of hij of zij wel of niet van je houdt…

Kijk voor meer informatie en inspiratie op mooiwatplantendoen.nl.

Share This