Heb ik een talent?

Heb ik een talent?

Soms lijkt het wel of iedereen ergens in uitblinkt en jij je talent nog steeds hebt ontdekt. Een troost: vroeg of laat wordt ook jouw talent gevonden! En je kunt zelf ook iets doen om je talent te vinden.

Wat doe jij het liefst en wilde je altijd al doen, maar heb je nog niet geprobeerd? Van wie denk je wel eens: dat zou ik ook willen doen? En waar droomde je over toen je nog kind was? De beste manier om je verborgen talent te ontdekken is na te denken over wat je het liefst zou willen doen.

Ergens goed in zijn
Probeer dingen uit. Wat je talent ook is, het komt naar voren als je alle andere dingen kunt wegstrepen, dingen waar je niet goed in bent. Hetgeen je het meeste voldoening geeft en wat je gemakkelijk afgaat, is waarschijnlijk je verborgen talent. Luister ook naar wat andere mensen zeggen. Soms heb je zelf niet in de gaten dat je ergens goed in bent, maar je omgeving wel. Dus luister als mensen zeggen: Heb je wel eens nagedacht om daar iets mee te doen? Je bent er heel goed in.

Verborgen
Het kan ook zo zijn dat jouw verborgen talent niet echt verborgen is, maar dat je het onbewust onderdrukt of negeert. Misschien doe je dat omdat je er onzeker over bent en het niet durft te laten zien. Vraag je zelf af waarom dat zo is en hoe je dit kunt oplossen. Soms zijn talenten zo natuurlijk dat je ze moeilijk herkent als talent. Praat dan eens met mensen die jou goed kennen en vraag wat zij in je zien; ze kunnen vast en zeker benoemen waar jij goed in bent.

Wil je hulp bij het vinden van jouw talent? Kijk dan eens op onderstaande websites.
talentgids.nl
handboekvoortalent.nl

Fotocredits: www.serracoaching.com

 

Share This