Hebe vlinderplant zorgt voor kleur in je tuin

Hebe vlinderplant zorgt voor kleur in je tuin

Zin om saaie plekken in je tuin van kleur te voorzien of uitgebloeide planten te vervangen? De Hebe vlinderplant is de ideale kandidaat. De plant bloeit namelijk tot ver in oktober met witte, lavendelblauwe, paarse, roze of lila bloemen.

De vlinderplant zit vol nectar en daar worden vlinders vrolijk van. En omdat de Hebe zo lang bloeit, kunnen de vlinders er ook tanken als andere zomerplanten al zijn uitgebloeid.

Plant met kleur
Behalve bloemen geven ook verschillende bladkleuren sfeer en variatie in je tuin. Laat je daarom eens verrassen door de Hebe met lichtgrijs, grijsgroen, frisgroen, diepgroen, paars en bont blad. Je kunt alle kanten op met deze trendplant. Zet bijvoorbeeld eens blauwbloeiende soorten in potten van natuurlijke materialen bij elkaar. Dat sluit perfect aan bij de tuintrend ‘unexpected wild’. Hou je van de trend ‘eco luxe’ waarbij luxueuze uitstraling wordt gecombineerd met een natuurlijke look? Zet dan de witbloeiende Hebe met glanzend blad samen met pluimhortensia’s in een metallic bak.

Groenblijver
De Hebe is een groenblijver die de tuin het hele jaar ‘body’ geeft. De plant kan ook goed in een pot op het terras. Als je zorgt dat in de bodem van de pot een paar gaten zitten, kan overtollig water wegvloeien. Verwen de Hebe ook eens met plantenvoeding.

Meer informatie over planten en de tuintrends van 2015 vind je op mooiwatplantendoen.nl.

Share This