Herfsttrip naar Alicante

Herfsttrip naar Alicante

Wil je nog even de warmte opzoeken in de herfstvakantie? Dan hoef je helemaal niet zo ver te reizen. De stad Alicante is een hele leuke bestemming en in ruim 2 uur vliegen ben je er al. Het vliegveld ligt op ongeveer een kwartier rijden van de stad, die omgeven is door enerzijds de zee en anderzijds de heuvels. Daardoor heerst er een soort microklimaat waardoor er weinig regen valt en het in oktober nog zo’n 24°C is.

Stad, strand, natuur
Een mooie combinatie is een paar dagen stad en strand, want Alicante ligt aan een prachtig breed strand, en een paar dagen binnenland. De omgeving is zeer de moeite waard om met de auto te verkennen. Op ongeveer een halfuur rijden van Alicante ligt Casa del Mundo, een oude finca in het binnenland. Hier kun je overnachten in pipowagens. Een aanrader! Op het terrein vol amandelbomen kun je verkoeling zoeken in het zwembad en in het restaurant genieten van een wereldse maaltijd.

Deze plek is een perfecte uitvalsbasis om de natuur in te trekken: op de mountainbike, de rug van een paard of met de auto. Als je het dichtstbijzijnde dorpje Tibi voorbij bent, rijd je al snel slalommend over smalle, steile bergweggetjes en ontdek je dat het landschap heel gevarieerd is. Het ene moment rijd je door een groene bosrijke omgeving, een paar haarspelden later is het ruig, kaal en rotsig. Heel spectaculair! Kortom, Alicante is een mooie mix voor wie houdt van cultuur, natuur en strand.

Reisinformatie
Casa del Mundo ligt in het achterland van de Costa Blanca, op een halfuur rijden van Alicante. Accommodaties zijn geschikt voor één tot vier personen.
Transavia, Ryanair en Vueling vliegen rechtstreeks naar Alicante vanaf Amsterdam (dagelijks), Rotterdam en Eindhoven. Prijzen vanaf ca. € 92 (retour).
Een auto kun je vooraf online huren om de prachtige Alicante verder te ontdekken.

Share This