Het beste dieet – dag 1

Het beste dieet – dag 1

Vandaag begin ik. Niet helemaal goed voorbereid, want ik heb niet alle voorgeschreven ingrediënten in huis. Gelukkig kun je uit ‘Het beste dieet ter wereld’ ook een recept kiezen van een van de andere dagen met dingen die je wel in huis hebt.

Ik ontbijt met een bakje kwark met wat havervlokken (die had ik al wel vast gekocht), gemengde noten, peer en honing. Normaal gesproken ontbijt ik met yoghurt met een mix van een soort allbran flakes en cruesli. Denk je dat je gezond bezig bent, maar moet je eens zo’n losse allbran proeven. Zoet! Laat staan de cruesli.

wortel1

Tussen de maaltijden door mag je een tussendoortje, bijvoorbeeld een handje noten, een volkorencracker met roerei of rauwe groenten met een dipsausje. Het boek geeft verschillende recepten voor dips, zoals hummus. Zelfgemaakt is hij vast het lekkerst, maar als je voor gemak gaat, is die van de Lidl lang niet slecht. Voor vriendinnen heb ik laatst een heel lekkere dip gemaakt uit Altijd zomer van Nigella Lawson. Ik denk dat deze perfect past in dit dieet en het is supermakkelijk!

Dip van feta, walnoten en kruiden 
(voor 4-6 pers. bij verschillende soorten rauwkost)

25 g verse munt

25 g verse peterselie

25 g verse basilicum

200 g feta

200 g gepelde walnoten, gehakt

6 lente-uien

1 teen knoflook

halve tl zout

peper

1 el limoensap

0,6 dl olijfolie

Maal bovenstaande ingrediënten tot een korrelige pasta. Dat is alles!

 

Voor de lunch kies ik voor een goed gevulde tonijnsalade op geroosterd volkorenbrood. Het is lekker! Maar voor mijn gevoel eet ik veel meer dan anders: dat komt meestal neer op een boterham met hagelslag en een cracker met kaas of pindakaas.

Er staat trouwens een mooi recept in het boek van zelfgebakken volkorenbrood. Ziet er heerlijk uit op de foto, de gerechten zijn sowieso heel mooi gefotografeerd, maar dat is mij te veel werk. Ik houd het dus op volkorenproducten van de bakker of de supermarkt.

zevenblad’s Avonds eet ik met de kinderen eierpannenkoek met ham, kaas en tomaten. De spinazie die er in hoort vervang ik door zevenblad uit de tuin van mijn overleden buurvrouw. Sinds ik een artikel heb geschreven over wildplukken weet ik dat zevenblad geen onkruid is, maar een wilde groente die je heel goed kunt eten. Je kunt er bijvoorbeeld soep van maken of een pesto met cashewnoten. Het smaakt een beetje friskruidig/peterselie-achtig en het bevat veel vitamine C en ander gezonds!

Ik weet niet of het komt door de naam eierPANNENKOEK, maar bij mijn jongste van vijf gaat het er in als een gewone pannenkoek en ze eet het meest van allemaal!

Een goed begin.

Barbara

 

Share This