Het beste dieet – dag 5

Het beste dieet – dag 5

Ik ben nog maar net begonnen en vind het nu al een gedoe elke dag weer iets anders uit het afvalschema te kiezen. Nu zit ik meestal thuis m’n stukjes te typen en kan ik tussen de middag makkelijk een salade maken of een omelet. Maar werk je buitenshuis, dan wordt dat een stuk lastiger, lijkt mij.

Omdat het hier ‘s ochtends nogal hectisch is met twee kinderen die op tijd naar school moeten, houd ik mijn ontbijt simpel. Ik wissel de kwark met fruit, haver en noten af met de fruitboost en een zachtgekookt ei. Dat is vrij snel te maken en eten dat bij mij past. Dat is namelijk ook waar het boek met je naartoe wil: een lifestyle die bij je past. Eigenlijk is dat pas na vier weken het afvalschema volgen, maar dat letterlijk opvolgen, is niets voor mij. Ik mix en match nu al met de recepten met natuurlijk wel in mijn achterhoofd het bordmodel dat ‘Het beste dieet ter wereld’ voorschotelt: een half bord groente en fruit, een kwart eiwitrijke producten en een kwart volkorenproducten. Maar ja, of dat het gewenste resultaat van -5 kilo oplevert na vier weken?

volkorenpasta

 

Het avondeten is ook elke keer zoeken naar iets geschikts. Want ik ga toch echt niet op een doordeweekse avond gebakken eend met wilde rijst, rode grapefruit en zeewier klaarmaken. Wat dat betreft, hadden de makers van het boek beter voor wat meer basic gerechten kunnen kiezen. Veel mensen bezuinigen toch op eten.

En verder moet ik ook rekening houden met wat ik man en kinderen voorschotel. Hij vindt het tot nu toe nogal ‘rechtsdraaiend’ en voor volkorenpasta en zilvervliesrijst bedankt hij. Onbegrijpelijk, want ik vind het eigenlijk lekkerder! De kinderen klagen niet meer of minder dan anders en soms vinden ze het echt lekker.

 

donkere-chocolade

Nu ik geen boterham met vlokken of hagelslag meer eet en geen koekjes, mis ik wel een beetje de zoetigheid. Daarom heb ik de mueslirepen uit het  boek gemaakt. Repen zijn het niet te noemen, want bij mij is alles uit elkaar  gevallen, maar daardoor niet minder lekker om af en toe van te snoepen.

Mueslirepen

50 g havermout of muesli zonder toegevoegde suiker

40 g ge(vries)droogde cranberry’s

10 g ge(vries)droogde bosbessen of blauwe bessen

10 g noten

25 g pure chocolade (gesmolten)

1 tl chia- of lijnzaad

1 tl versgeraspte gemberwortel

Meng alles en strijk de massa uit in een ondiepe bakvorm of schaal. Zet koel weg. Snijd er 10 mueslirepen van.

Barbara

Lees ook: Het beste dieet – dag 1

Share This