Het beste dieet

Het beste dieet

Lekker eten én afvallen is een kwestie van lifestyle. Zou die lifestyle bij mij en mijn gezin passen?

Wat een pretenties, dacht ik toen ik de aankondiging las van het nieuwe dieetboek Het beste dieet ter wereld. Ik geloof eerlijk gezegd niet zo in diëten. Tuurlijk, ik heb vriendinnen flink zien afvallen met poedertjes en mixjes en ook ‘gezonde’ diëten, maar het resultaat was zelden blijvend.

asperges

 

Toch werd ik getriggerd door dit dieetboek. Door de pretentieuze titel ben ik het voorwoord gaan lezen en dat sprak mij wel aan. Ik citeer: ‘Dit boek is gebaseerd op de resultaten van het Europese DiOGenes-onderzoek, waar in acht Europese landen, waaronder Nederland, is onderzocht wat de meest optimale samenstelling van voeding is om ervoor te zorgen dat mensen die zijn afgevallen dat gewichtsverlies behouden met een zo normaal mogelijk voedingspatroon.’ Klinkt goed!

nootjes

Met het idee dat het vast fijn is om over een aantal weken over het strand te lopen zonder iets te verbergen te hebben, laat ik mij overtuigen door de lekkere en gezonde recepten met eerlijke ingrediënten en een optimale smaakbeleving, waarmee je ook nog eens in vier weken tijd tot acht kilo kwijtraakt! Nu hoeft acht kilo voor mij ook weer niet, maar vijf, dat lijkt me wel wat. Ik heb dus besloten een tijdje de recepten uit dit boek te volgen en er een blog over te schrijven. Niet dagelijks, maar wel regelmatig zal ik jullie op de hoogte houden van mijn eetervaringen plus die van man en kinderen, én de resultaten. Mijn kinderen hoeven niet af te vallen, maar het is wel zo handig als zij eten wat ik eet. Gelukkig staat in ‘Het beste dieet’ dat de gerechten geschikt zijn voor het hele gezin! Waarschijnlijk merken de kinderen toch geen verschil, want wat ik ze als avondeten ook voorschotel, de eerste reactie is steevast: ‘Dat ga ik dus eeeecht niet eten!’ Meestal valt het na enige druk uitoefenen om eerst eens te proeven dan toch best mee en gaat het negen van de tien keer alsnog naar binnen. Er is dus hoop.

Handig om te weten
Wat misschien wel interessant is om te weten is dat dit boek vooral uitgaat van levensmiddelen met een lage GI-waarde. GI is een maat om de stijging van de bloedsuikerspiegel aan te geven 0-2 uur na de inname van een levensmiddel met 50 g koolhydraten. Levensmiddelen met een lage GI, zoals volkorenbrood, bonen en vezelrijke groenten, worden langzamer afgebroken en opgenomen, met een lagere en evenwichtige stijging van de bloedsuikerspiegel.

tomaatjes

Verder hebben ze bij Het beste dieet ter wereld ontdekt dat als je 20-30 procent eiwitten eet, het gemakkelijker is om af te vallen of om op gewicht te blijven (bij de meeste mensen is dit slechts 15 procent). Eiwit verzadigt namelijk beter dan koolhydraten en vet.

 

9789021554129hetbestedieetterwereld (1)Over het boek

Het beste dieet ter wereld

Auteurs: Christian Bitz en Arne Astrup

Prijs: € 19,95

ISBN: 9789021554129

Kosmos Uitgevers

 

Volgende keer meer perikelen!

Barbara

Share This