Hippe elektrische fiets, ook voor jou!

Hippe elektrische fiets, ook voor jou!

Een elektrische fiets is allang niet meer iets waar alleen senioren op rijden. Er zijn tegenwoordig ook hele hippe en stoere exemplaren, waar ook jij uitstekend mee voor de dag kunt komen. Voor het ritje naar je werk laat jij in het vervolg de auto staan en stap ook jij fluitend op de fiets.

Voor een ritje van 7,5 km pakt de helft van de Nederlanders nu nog de auto, maar de kans dat de elektrische fiets in de toekomst de plaats inneemt van het motorverkeer is heel reëel. De gewone e-bike vergroot de gemiddelde fietsafstand al met een kwart. Maar hogesnelheidsfietsen kunnen trapondersteuning een snelheid van 45 km per uur halen en dat maakt de fiets aantrekkelijk voor woon-werkverkeer over grotere afstanden.

Aanleg snelle fietsroutes
Nu nog stapt driekwart van de Nederlanders die binnen 15 km van hun werk wonen, in de auto en sluit aan in de file. Maar dat gaat veranderen. Sinds 2006 wordt er gewerkt aan een netwerk van snelle fietsroutes in ons land. Over tien jaar moet er 675 km klaar zijn. Er zijn al een aantal geslaagde voorbeelden te noemen, zoals de fietssnelweg tussen Den Haag en Leiden, Amsterdam en Zaandam, Apeldoorn en Deventer.

Voordelen
Als meer mensen de auto laten staan, levert dat veel geld op. Er staan minder files en dat is goed voor de economie en voor het milieu. Daarnaast is fietsen met trapondersteuning een sportieve bezigheid die goed is voor je gezondheid. En, nee, het weer zit helaas niet altijd mee, maar daar kun je je prima op kleden.

Op de site van de Fietsbond kun je kijken welke elektrische fietsen het beste uit de test zijn gekomen. Als je van plan bent een (tweedehands) elektrische fiets te kopen voor je werk, dan kom je in aanmerking voor een korting van 200 tot 400 euro. Kijk op www.slimreizenstedendriehoek.nl en informeer bij je werkgever.

Share This