Hoe ga je productief om met tijd?

Hoe ga je productief om met tijd?

Je hebt een doel. Iets wat je altijd al hebt willen doen. Misschien wil je een nieuwe taal leren, een boek schrijven of een bedrijf beginnen, maar waar haal je de tijd vandaan? Je to-do list is overvol en als je aan het einde van de dag terug kijkt, ben je nog geen stap dichterbij je einddoel. Vandaag geef ik wat tips om er voor te zorgen dat je alle tijd hebt om je doelen te bereiken en het meeste uit je dag kunt halen.

sta vroeg op om productief te zijn - planetfem
1. Sta vroeg op

Maak gebruik van je ochtenduren, wanneer de zon op komt en de rest van de stad nog slaapt is de tijd om lekker productief bezig te zijn met jezelf en de dingen waar je gedurende de dag geen tijd voor hebt. Niemand valt je zo vroeg lastig met telefoontjes of berichten en daarom is
het zo belangrijk om verantwoordelijk om te gaan met de tijd die je s’morgens hebt.

2. Focus je op de 3 belangrijkste taken

Je to do lijst is overvol met alle taken die je af wilt hebben. Wij als mensen houden ervan om dingen van ons to do lijst af te strepen. Het probleem is dan alleen dat we ons bezig houden met alle kleine onbelangrijke taken, zoals het wegwerken van onze inbox of het kiezen van
de logo kleuren. Focus je daarom op de drie belangrijkste taken die vandaag af moeten en je een stap dichterbij je grote doel brengen.

kalender blokkeren om productief te zijn - planetfem
3. Calendar blocking

Calendar blocking is een tijdsbeheer techniek om je dag te plannen. Het idee is dus dat je alle taken op je to do list een tijdstip geeft. Dit kun je in je agenda of google calendar (aanrader) opschrijven. Je plant dus wanneer je gaat beginnen met een taak en wanneer je er klaar mee denkt te zijn. En geef jezelf genoeg tijd om deze taken daadwerkelijk te voltooien.Doordat alle taken een deadline hebben ben je veel bewuster hoe je dag eruit ziet en of je de planning van vandaag volgt.

4. Denk aan je gezondheid

Je gezondheid is enorm belangrijk voor je vooruitgang en kan van dag tot dag enorm genegeerd worden. Zorg daarom goed voor jezelf. Drink voldoende water eet een gevarieerd voedsel, doe 2 x per week een workout, mediteer. Zorg ervoor dat je gezonde gewoontes opbouwt. Uit meerdere studies is gebleken dat mensen met een gezonde levensstijl een grotere kans hebben op geluk en succes.

focus hebben om productiever te zijn - planetfem

5. Focus

Wanneer we geconfronteerd worden met grote taken, zijn we meestal geneigd om het uitstellen, en bijvoorbeeld onze tijd op social media te verspillen. Het is belangrijk dat we discipline aanleren en ons focussen op de dingen die onze tijd en aandacht vragen. Een techniek die je kan gebruiken om je te helpen om focus te creëren is de pomodoro techniek. Het houdt in dat je voor 25 minuten gefocust aan het werk gaat en daarna een pauze van 5 minuten neemt. Als je dit 4 keer herhaald dan heb je als het goed is nu 2 uur gefocust gewerkt en mag je een langere pauze nemen van 15 min.

Share This