Hoe goed is jouw mensenkennis?

Hoe goed is jouw mensenkennis?

Eén blik op iemands gezicht en je weet of iemand betrouwbaar, avontuurlijk, impulsief, of dominant is. Benieuwd hoe extravert, jong, optimistisch jij zelf wordt ingeschat? Test je mensenkennis met de gratis app van Psychologie Magazine. 

 

Het gezicht is de spiegel van de geest. Maar waarom geven we zoveel van onszelf prijs in ons gelaat? Dat heeft waarschijnlijk te maken met onze verre voorouders. Zij hadden er belang bij om open kaart te spelen, dan je eigenschappen steeds weer te moeten bewijzen in onderlinge concurrentie. Als je in één oogopslag kunt zien wie er aardig, open, dominant en betrouwbaar is, scheelt dat veel gedoe.

Natuurlijk kun je de boel voor de gek houden, en dat is ook wat we massaal doen. Door make-up te gebruiken verdoezelen we kenmerken in ons gezicht of accentueren ze juist: met een blush accentueren we onze jukbeenderen, want dat suggereert meer testosteron; met foundation of poeder geven we de huid een zachter, egaler uiterlijk, want een gave huid suggereert gezonde genen; met lippenstift laten we onze lippen voller lijken en met oogschaduw en mascara onze ogen groter, want dat suggereert meer oestrogeen.

Test jouw mensenkennis!

Share This