Hoe organiseer je een droombruiloft op een klein budget?

Hoe organiseer je een droombruiloft op een klein budget?

Voor koppels zijn er maar weinig momenten die gedenkwaardiger zijn dan toen ze verloofd worden. Dat gezegd hebbende, is de huwelijksplanning die volgt op de verloving vaak erg stressvol. De hoge kosten van de verloving of bruiloft leveren de nodige zorgen maar stressvol hoeft het niet per se te zijn. Ga je binnenkort trouwen? Gebruik dan de volgende tips om geld te sparen en perfect te plannen.

Denk aan je budget

Alcohol kan een grote kostenpost zijn op een bruiloft, dus overweeg het beperken van de soorten drankjes en kies voor kostenefficiënte keuzes. Open bars zijn duur, vooral als ze lang open zijn. Vraag je feestlocaties welk opties ze bieden voor het serveren van alcohol. Zorg ervoor dat elke feestlocatie die je bezoekt voldoende ruimte heeft om te dansen. Mensen houden van dansen op bruiloften en niemand wil in een kleine ruimte worden gepropt. Verplaats indien nodig tafels en stoelen om wat ruimte vrij te maken om te dansen.

Bij de huwelijksreceptie wil je de verlichting kunnen dimmen. Dit lijkt misschien een klein detail, maar een lager licht voor de eerste dans is altijd beter, terwijl je het tijdens de toespraken tijdens de ceremonie wat helderder wilt hebben. Bespreek dit met de locaties die u overweegt voordat je een definitieve keuze maakt.

winter wedding - planetfem

Winterbruiloft, misschien?

Houd rekening met het weer op het moment van het jaar dat je van plan bent te trouwen. Gasten zullen niet waarderen een warme en kleverige outdoor bruiloft. Winterbruiloften zijn vooral moeilijk te plannen omdat je te maken hebt met potentiële kou, ijs en sneeuw. Gasten kunnen niet in staat zijn om te reizen naar je bruiloft als er een sneeuwstorm is. Doe wat je kunt om ervoor te zorgen dat je gasten zich op hun gemak voelen; zorg voor ventilatoren in de zomer of kleine kachels in de winter.

Als je een bruiloft in een warme bestemming gaat houden, geef je gasten dan een mand vol exotische lekkernijen. De mand moet nuttige items bevatten zoals een kaart, zonnebril, wegwerpcamera’s en een hoed. Het verstrekken van een resturantegids zal jouw gasten invullen op alle van de beste plekken om te eten in de omgeving.

Getrouwd worden door een familielid

Soms het is mogelijk een bijzonder ambtenaar aan te stellen. Je kunt een van je vrienden vragen de huwelijksvoltrekking te doen. Dit kan een prachtige manier zijn om iemand speciaal in je leven te eren, en om ze tot een belangrijk onderdeel van je grote dag te maken. Wees echter voorzichtig, om ervoor te zorgen dat dit een mogelijk is bij de gemeente waar je gaat trouwen.

Klein, maar fijn

Grote pronkstukken zijn te duur en worden overschat. In plaats van het kopen van een middelpunt dat zo groot is dat het de hele tafel dekt, gebruik iets eenvoudigs. Dit stelt je gasten in staat om zonder enige inmenging met elkaar te praten, wat een betere ervaring voor hen zal opleveren. Als je veel indruk wilt maken op je gasten maar je kunt het financieel niet veroorloven overweeg dan het inhuren van diamanten sieraden. Op deze manier zult u in staat zijn om prachtige sieraden te dragen tegen een nominale kostprijs.

trouwuitnodiging - planetfemThema weddings

De uitnodigingen dienen aan te sluiten om het thema van de bruiloft. Denk dus aan de kleuren en details zoals de datum en tijd te verbinden met het thema. Zorg ervoor dat je kiest voor kleuren die passen bij het thema van uw bruiloft. Wanneer je op zoek bent naar huwelijksuitnodigingen, zorg ervoor dat u alle beschikbare opties te controleren. Misschien kan je jouw eigen uitnodigingen afdrukken om geld te besparen. Dit bespaart niet alleen geld, maar het stelt je ook in staat om meer creatieve input te geven.

Vraag hulp

Het is goed om een deel van de verantwoordelijkheid van de planning van je bruiloft te laten rusten op de schouders van iemand anders. Aangezien een bruiloft een grote emotionele investering is, wilt je waarschijnlijk volledige controle over het hele planningsproces. je kunt het echter overdrijven, dus vertrouw op anderen die bereid zijn om te helpen.

Wees jezelf

Jouw beloften zijn zeer belangrijk voor een zeer memorabele dag dus zorg ervoor dat je de tijd nemen om ze te schrijven tot in de perfectie. De beloften eerlijk zijn. Het huwelijk is niet makkelijk en zal compromissen van beide partners vereisen. Zorg ervoor dat je beloften de echt gevoelens van jou en je partner weerspiegelen.

trouwjurk vinden - planetfemTrouw jurk zoeken

Als je op zoek bent naar een jurk, denk dan niet alleen na over het soort jurk dat je wilt dragen, maar bedenk ook wat voor soort jurken uw lichaam zullen flatteren. Bijvoorbeeld, als je van kortere hoogte bent, moet u niet kiezen voor een jurk van normale lengte, maar in plaats daarvan ga naar winkels gespecialiseerd in kleding voor kortere mensen.

Een stel dat deze tips zal gebruiken zal merken dat ze dichterbij kunnen komen door hun bruiloft zorgvuldig te plannen. Het plannen van een bruiloft als koppel zal de basis leggen voor een succesvol huwelijk en leven samen. Het advies in dit artikel zal je helpen bij het plannen van een unieke bruiloft als basis voor jouw toekomstige huwelijk.

Share This