Hoe overleef ik pakjesavond?

Hoe overleef ik pakjesavond?

Hoor wie klopt daar kinderen… Hij is weer in het land de goede Sint met zijn pieterbazen. Dat zorgt voor een hoop gezelligheid, maar ook voor veel onrust en drukte. Hoe zorg je ervoor dat ook jij geniet van pakjesavond?

Natuurlijk is pakjesavond voor de kinderen een groot feest, maar niet iedere volwassene kan er van genieten. Drukke, schreeuwende kinderen, overal uitgepakte cadeautjes op de grond en rondslingerend pakpapier. Maar met deze tips overleef je het wel en wie weet, geniet je er zelfs van, want dat is wel de bedoeling!

  • Het Sinterklaasfeest is een mooie oude Nederlandse traditie. Een avond waarop je samenkomt met de mensen van wie je houdt. Geniet daarvan en vergeet de stress en al het gedoe eromheen.
  • Kleed de avond aan door niet alleen te focussen op de cadeautjes, maar eerst samen te eten. Dat hoeft helemaal niets ingewikkelds te zijn. Een Hollandse maaltijd past wel bij pakjesavond; denk aan een boerenkoolstamppot met worst of een grote pan snert met roggebrood en spek.
  • De kinderen worden door het eten afgeleid van wat gaat komen. Bepaal daarna zelf wanneer ze mogen gaan zingen om de Sint te verwelkomen. In de tussentijd laat je ze even spelen of je stuurt ze naar zolder om te luisteren of ze al iets horen op het dak.
  • Als je even genoeg hebt van de drukte, ga dan foto’s maken of een video. Dat leidt je aandacht af van alle commotie en het is hartstikke leuk om naderhand een herinnering te hebben aan deze avond.
  • Kijk naar de mensen om je heen: naar de kinderen die vol verwachting de avond tegemoet gaan, de familie die een gezellig onderonsje heeft en geniet daarvan. Enk terug aan hoe jij deze avond vroeger hebt ervaren. Dit is een bijzonder feest en een bijzondere avond, waar je later met veel plezier aan terugdenkt.

Fotocredits: DVHN

Share This