Hoe voorkom je een vechtscheiding?

Hoe voorkom je een vechtscheiding?

Een scheiding is de perfecte voedingsbodem voor veel ellende, waar vaak de kinderen de dupe van zijn. Het boek Voorkom een vechtscheiding van Nancy Steutel helpt je te voorkomen dat je bij een scheiding jezelf én je kinderen kapotmaakt.

Jaarlijks besluiten zo’n 70.000 stellen met minderjarige kinderen uit elkaar te gaan. Bij 14.000 van hen verloopt de scheiding problematisch. ‘Blijf niet hangen in haat, woede en wrok, maar hervind de liefde die er ooit was en gebruik die om uit elkaar te gaan’, schrijft Sleutel.

Gevolgen voor het kind
Onlangs presenteerde Kinderombudsman Marc Dullaert zijn nieuwe en effectievere aanpak van vechtscheidingen in zijn adviesrapport ‘Vechtende ouders, het kind in de knel’, waarin hij ervoor pleit ouders te verplichten minimaal één gesprek te voeren met een scheidingsmediator en verplicht voorlichting moeten volgen over wat scheiden voor kinderen betekent.

Steutel is blij dat er eindelijk landelijk aandacht is voor de gevolgen van een vechtscheiding. Ze heeft jarenlang ervaring opgedaan om ouders en kinderen dichter bij elkaar te brengen. Als ervaringsdeskundige (gescheiden én kind van gescheiden ouders) heeft ze zelf een vechtscheiding voorkomen door te helen wat in haar kapot was gegaan.

Zoektocht naar geluk
In haar boek neemt Nancy je mee in haar ervaringen, de negatieve en de positieve, haar zoektocht naar geluk en haar verlangen naar verbinding en leven in liefde. Stap voor stap ga je aan de slag om je eigen waarheid te vinden, weg van wrok, haat en woede, op naar zelfbevrijding, naar vruchtbare relaties en een leven in liefde met je kinderen en je ex-partner. Kinderen kunnen kinderen blijven en vrijuit gaan spelen!

image005Voorkom een vechtscheiding
Nancy Steutel
Paperback, 256 pagina’s
ISBN 9789021557427
€ 17,99
Verschijnt 23 september 2014
Ook verkrijgbaar als e-book

 

 

 

Fotocredits: scheiden-in-apeldoorn.nl

Share This