Hoe ziet onze campingvakantie eruit?

Hoe ziet onze campingvakantie eruit?

De zomervakantie is weer begonnen en dat betekent dat veel gezinnen naar de camping gaan om vakantie te vieren. Maar liefst 68% gaat naar een camping in Frankrijk en 34% zoekt de zon op in Italië. Dit blijkt uit Het Nationale Campingonderzoek 2014 van Vacanceselect.

Het is vakantietijd en Nederland vertrekt en masse naar de camping. Kamperen doen we vooral, omdat ouders het zo leuk vinden voor de kinderen. Maar ook de kosten en de gezelligheid zijn overwegingen om de vakantie op de camping door te brengen. Opvallend is dat mensen die naar Frankrijk gaan, vaker voor de mooie natuur op de camping verblijven.

Op zoek naar een camping
De meeste mensen vinden hun camping via internet. Toch is de mening van vrienden en familie ook nog steeds belangrijk. Ongeveer de helft van de ondervraagden vindt het lastig om een camping te kiezen vanwege het grote aanbod. Gelukkig vindt bijna iedereen het zoeken naar een vakantie een leuke bezigheid.

Ruzie in de auto 
Zo’n vakantie levert ook vaak de nodige stress op. Onderweg heeft 57% van de stellen wel eens ruzie met elkaar, met als meest gegeven reden de vermoeidheid. Ook de gekozen route of het lezen van de kaart zorgt voor onenigheid. Misschien van tevoren afspreken welke route het gaat worden?

Wat doen we op de camping?
Zo’n 70% van de vakantiegangers neemt een boek mee op vakantie, maar de helft komt er daadwerkelijk aan toe. Ook de wandelschoenen wordt door 42% niet vergeten. Een derde neemt ook de barbecue mee naar de camping. Verder is het een heerlijke bezigheid om te aanschouwen wat de buren aan het doen zijn. Op vakantie gluurt ruim de helft van de mensen wel eens naar de buren. Daarvan geeft 15% de buurman of buurvrouw zelfs een bijnaam zoals ‘Fred Flinstone’ of ‘Ma Flodder’. Verder hebben de meesten niet vaker seks dan thuis. Wel wordt er meer gedronken, zegt 60% van de respondenten.

 

Share This