‘Iedereen kiplekker’

‘Iedereen kiplekker’

Wie wil zich nou niet kiplekker op z’n werk voelen? Esther Hamberg ontwikkelde een inspirerende training voor werknemers.

esther hambergWat wil ik en hoe bereik ik wat ik wil? Deze vragen staan centraal tijdens de driedaagse training ‘kiplekker op het werk’, die Esther Hamberg (49) samen met twee collega’s heeft ontwikkeld. “Het mooiste wat ik hierin kan doen is de energie laten stromen en mijn inzichten delen met mensen die zich ook kiplekker op het werk willen voelen.”

 

Esther is econoom, moeder van vier kinderen, getrouwd met een Iraanse man, én ze heeft een open mind. “Ik sta altijd open voor nieuwe ideeën en ik hou van nieuwe uitdagingen. Als leidinggevende bij een overheidsorganisatie merkte ik dat niet iedereen mijn open mind kon waarderen. Daardoor ging ik mij aan de verwachtingen aanpassen en kon ik niet langer mezelf zijn. Er moest iets veranderen en ik heb mezelf toen de vraag gesteld: wat wil ik?

Dat was de eerste stap naar wie ik nu ben en wat ik nu doe. Ik heb verschillende cursussen gevolgd en me verdiept in wie ik ben, in mijn communicatiestijl en hoe ik mijn doelen kan bereiken. Ik ben niet de enige die hiermee worstelt, er zijn er velen met mij; met onze training ‘kiplekker op het werk’ helpen wij mensen zelf de antwoorden te vinden op deze essentiële vragen.”

 

Een nieuwe tijd
“Je ziet dat er op dit moment vooral veel aandacht is voor werknemers die ontslagen worden, of herplaatsingstrajecten volgen. Maar de groep werknemers die mag blijven, zou misschien ook wel wat anders willen. Maar daar durven ze op dit moment niet voor uit te komen. Juist op deze groep moet je je focussen als bedrijf. Zij zijn het kapitaal van de toekomst. En dit is dus ook de groep waar wij ons op richten.

We staan aan de vooravond van grote veranderingen: onze manier van leven en van werken. Dat vereist openheid en flexibiliteit. Werknemers moeten met een nieuwe blik kijken naar samenwerken en hun talent willen ontwikkelen en stimuleren. Het benutten van dit menselijk talent wordt de nieuwe drijvende kracht achter de economische vooruitgang. Ik zie dat veel organisaties hier aandacht voor hebben en bezig zijn om hiervoor programma’s op te zetten; onze training sluit hier perfect bij aan.”

 

Uit het hart
“Om iedereen zijn persoonlijke doel te laten bereiken, kijken we tijdens de trainingsdagen naar zaken als: Wie ben ik? Waardoor krijg ik energie? Wat inspireert mij? Wat is mijn talent? Als je antwoorden hebt op deze vragen, dan weet je wat je wilt en hoe jouw plaatje eruitziet. Dan zal de kans die zich voordoet in de eigen organisatie of daarbuiten eenvoudig te herkennen zijn, en ook gegrepen worden.

Onze aanpak is: allereerst je hoofd leegmaken en je hart laten spreken! Dat doen we door yoga, opdrachten in de natuur, met de boer en met elkaar. Hierdoor voelen de cursisten zich op hun gemak en zullen zij hun hart laten spreken. De antwoorden komen dan vanzelf.

Na deze drie dagen weten werknemers weer wat hun talenten zijn, waar ze goed in zijn en hoe zij hun talenten het beste kunnen inzetten. Ze krijgen zicht op hoe hun volgende carrièrestap eruit ziet en blaken van zelfvertrouwen. De eerste stap is gezet!

Werkgevers krijgen gemotiveerde medewerkers terug, die hun talenten inzetten voor de organisatie. Of medewerkers die besluiten hun volgende carrièrestap buiten de organisatie te zetten.”

 

De trainers
Esther geeft de training met twee collega’s:

Judith Webber is spreker, trainer, coach en schrijver van ‘Laat jezelf zien’ en ‘Kies en ze kiezen jou’. Ze heeft een achtergrond in HR en heeft als drijfveer de binnenkant matchen met de buitenkant, dus laten zien wie je bent en waar je voor staat. Als medewerker of als bedrijf. Judith zorgt er in de training voor dat iedereen weer durft te dromen, te voelen.

Chloé Ajamlou zorgt tijdens de training voor de faciliteiten en assisteert Esther en Judith bij de training. Bij de IDoDareDream Foundation heeft Chloé jongeren geassisteerd bij het vinden van hun droomambitie. Tevens heeft zij veel ervaring met samenwerken. Ze heeft als ervaringsdeskundige de overtuiging dat als je durft en doet wat je echt leuk vindt, je je kiplekker gaat voelen.

 

Kijk voor meer informatie over ‘kiplekker op het werk’ op www.estherhamberg.nl

Share This