Indrukwekkend verhaal: Rusteloze benen

Indrukwekkend verhaal: Rusteloze benen

Rusteloze benen is de tweede roman van schrijfster Claudia Biegel. De hoofdpersoon Rosalie staat symbool voor het getraumatiseerde kind. Ze is opgegroeid met een moeder met psychische problemen en van jongs af aan speelbal van onmacht en onvoorspelbaarheid.

Verhaallijn
Rosalie is zich niet bewust van de trauma’s die ze overhield aan haar jeugd. Over het algemeen weet ze zich goed staande te houden. Alleen bij stressvolle gebeurtenissen, zoals de geboorte van haar zoon, laat haar zorgvuldig opgebouwde pantser scheuren zien. In grote lijnen leidt ze echter een rustig leven met haar man Wim, zoon Patrick en haar vrijwilligerswerk in een nabijgelegen vluchtelingencentrum. Aan die rust komt een einde wanneer de jonge Afrikaanse vluchteling Joseph uitgeprocedeerd raakt en Nederland moet verlaten. Vastbesloten om hem niet in de steek te laten, neemt Rosalie hem in huis.

Over de schrijfster
Claudia Biegel werd geboren in 1957 in Amsterdam als oudste dochter van Indische ouders. Fantasierijk opgevoed, haar vader was een groot verteller, begint zij op de lagere school met schrijven. Haar verhalen leest ze voor aan haar zusje en kinderen in de buurt. Vele jaren later begint ze aan haar eerste roman. Deze roman getiteld Foute Sarah’s verschijnt in 2011 verschijnen bij uitgeverij Mistral. Kort daarop is Foute Sarah’s omgewerkt tot muzikaal theaterstuk dat in 2013 is opgevoerd in diverse theaters verspreid door Nederland. Bij uitgeverij Mistral werkte ze ook mee aan de publicatie Wintercrime.

877dd78b-d170-48d5-9c47-9bb6aa73fcbaRusteloze benen
Claudia Biegel

978-94-026-0030-8
Paperback € 19.95
Aantal pagina’s 240

Share This