Is jouw man een keukenprins?

Is jouw man een keukenprins?

Dan heb je geluk! Er zijn nogal wat mannen die vinden dat ze er weinig van bakken in de keuken. Toch vreemd dat de bekendste chef-koks bijna allemaal mannen zijn.

7,2 procent van de mannen zegt een slechte kok te zijn, zo blijkt uit onderzoek naar zelfvertrouwen in de keuken. Een eitje bakken gaat nog net, maar meer dan dat zit er niet in. Een kwart van de thuiskoks geeft aan dat het probleem vooral zit in het bakken en braden. Ze vinden dat het misgaat als bijvoorbeeld de vis uit elkaar valt, het vlees niet mooi bruin kleurt of als het gerecht aanbrandt. Ook brandt zo’n 20 procent zijn vingers als hij staat de bakken of braden.

Kookkunsten van de man
Er zijn ook mannen die zichzelf fantastisch vinden in de keuken, maar dat is slechts 3,3 procent. Toch wordt een op de tien mannen door vrienden gezien als culinaire ster, dus blijkbaar is er toch waardering voor de kookkunsten van de man.

Keukenprins
Wil je je man omtoveren tot een keukenprins, stimuleer hem dan door hem bijvoorbeeld een mooi kookboek cadeau te doen. Spreek daarbij af dat jullie bijvoorbeeld om het weekend voor elkaar iets bijzonders maken. Kaarsjes aan, een mooi glas wijn erbij en jullie culinaire avond kan niet meer stuk!

Bron: het onderzoek naar zelfvertrouwen in de keuken werd uitgevoerd door Ditmeijers’ Research, in opdracht van Marketing PR bureau ‘Kroon op het Werk’ Specialist in Food&Drinks communicatie.

Fotocredits: mercado.com.ar

Share This