Ja, ook jij bent een reclamedrager voor bedrijven. En dat is prima.   

Ja, ook jij bent een reclamedrager voor bedrijven. En dat is prima.   

In een tijd waarin we constant aandacht hebben voor onze smartphone, kijken we niet meer op of om naar buitenreclame. Banners, bushokjes en posters gaan aan ons voorbij. Wat moet je dan als bedrijf? Ze gebruiken jou als reclamedrager!

Want wees eerlijk: je kijkt vast wel eens naar wat een ander draagt. Om er wat van te vinden of om inspiratie op te doen voor jezelf. Bedrijven laten relatiegeschenken en kleding bedrukken met hun logo of boodschap. Om jou voor zich te winnen, maar ook om weer bij anderen op te vallen. Dat jij ‘gebruikt’ wordt om reclame mee te maken, klink misschien niet zo positief, maar dat is het echt wel! Want zeg nu zelf: het is toch best tof om iets van een mooi merk te krijgen of kopen?

Win-win situatie

We hadden het al even kort over kleding met logo. Dat is een veelgebruikte manier voor bedrijven om jou als reclamedrager om te toveren. T-shirts, jacks en hoodies zijn het meest gebruikt. Casual, maar ook voor de sport.

Neem een voorbeeld aan een festival zoals Lowlands. Die hebben een hoop fans en het is ‘cool’ om merchandise van zo’n festival te dragen. Daarmee kunnen zij weer hun naam verspreiden en heb jij een tof shirt of jack. Win-win! Wist je overigens dat mensen geboren tussen 1980 en 2000, ook wel de millennials, dagelijks bedrukte kleding dragen? Dat blijkt uit onderzoek. Dus, ondernemers onder ons: denk eens na over het bedrukken van kleding. Voor je eigen personeel kan dat natuurlijk ook, maar ook om weg te geven (of te verkopen als je echt een vet merk hebt).

Mooi of slecht weer; ze hebben wat je nodig hebt

Om even op die festivals terug te komen: er is een hoop merchandise te koop, buiten kleding om. Dingetjes die je van thuis makkelijk vergeet mee te nemen, maar die je wel nodig hebt. Zonnebrillen, om een voorbeeld te geven. Die is natuurlijk onmisbaar wanneer het weer lekker is. Maar het weer kan in een land als Nederland ook omslaan.

Voor regenachtige dagen laten deze festivals vaak een poncho of paraplu bedrukken voor jou. Natúúrlijk is dat om extra winst te maken, maar ze helpen jou er ook mee uit de brand. En je hebt een toffe souvenir. En wat dacht je van tassen bedrukken? Als jij je merchandise gekocht hebt, moet je het ergens kwijt.

 

Deze bedrukte producten wil je hebben!

Wat zijn nu toffe voorbeelden van dit soort bedrukte producten, die je ook echt wilt hebben? Want niet zomaar iedereen krijgt het natuurlijk voor elkaar om jou als reclamedrager te winnen. Een Aldi hoeft waarschijnlijk niet met een shirt aan te komen met hun logo. Maar naast een logo, kun je ook een boodschap laten drukken. We hebben drie mooie voorbeelden van organisaties die met een gaaf product komen om hun merk in de spotlights te zetten én jou voorzien van iets cools.

 

1. Een wat minder bekende, maar wel geniaal bedachte giveaway is van ramen- en deurenspecialist Raammakers. Zij lieten een fietsbel maken als cadeautje, waarop staat: “Bel ons.” Heerlijk dubbelzinnig en een tikkeltje flauw.

2.  Heineken springt altijd geweldig in op actuele gebeurtenissen. Ken je de Feestrik nog? Een vlinderstrik met lampje of flesopener, die perfect bij je kerstoutfit past. Of wat dacht je van de bedrukte happy socks? Dit zijn dan geen geschenkjes waar een wijze uitspraak op staat, maar alleen de giveaway al maakte het een must-have. Immers, een nuttige premium van een tof merk, daar koop je wel een kratje extra voor!

 

3. Een pen of mok is in eerste instantie niet zo speciaal. Neem bijvoorbeeld RUMAG, koning in geniale quotes. RUMAG staat bekend om haar herkenbare en grappige quotes.

Die kunnen dan ook niet ontbreken in hun merchandise. Ze hebben simpele zwarte mokken, met uitspraken zoals: “Voor je het vraagt: nee.” Of “Goed verhaal, lekker kort.” Ook het exemplaar met “Koffie. Want coke is illegaal” gaat als een trein. Je moet er maar opkomen.

 

 

Share This