Je eigen butler, iets voor jou?

Je eigen butler, iets voor jou?

Op crowdfundingsite Kickstarter is robotbutler Personal Robot, PR, een enorm succes. Binnen een week werd het streefbedrag van 50.000 dollar binnengehaald. Over niet al te lange tijd heb je je eigen butler in huis.

De Personal Robot is een rijdend platform met een rond scherm met daarop een gezicht, waartegen je praat en die ook antwoord geeft als je vragen stelt. De PR is meer dan een personal assistant. Hij maakt je ‘s ochtends wakker en herinnert je aan je afspraken. Hij zorgt er ook voor dat het huis op temperatuur is als je wakker wordt. Verder herkent hij je stem en staat hij via wifi en bluetooth in verbinding met alle smart home-applicaties in huis. Je kunt hem zo vragen iets voor je op te zoeken op internet of iets te bestellen. Hij heeft een HD-camera en -scherm, zodat je hem ook kunt gebruiken om te videochatten.

Kledingadvies
Door lasersensoren maakt hij een plattegrond van je huis, zodat hij precies de weg kent. Traplopen kan hij alleen (nog) niet, dus PR is vooral handig als je gelijkvloers woont. Je kunt hem zelfs om kledingadvies vragen, doordat hij je garderobe herkent. Als je niet thuis bent, bewaakt hij de woning en als er iets niet pluis is, belt hij je op. En als je thuiskomt kan hij ervoor zorgen dat je zo aan tafel kunt, want hij heeft alvast eten voor je besteld.

Klanten die er vroeg bij waren op Kickstarter betalen 995 dollar voor PR, maar inmiddels is de prijs al opgelopen naar 1195 dollar.

Share This