Je kersttafel versieren doe je zo

Je kersttafel versieren doe je zo

Alle boodschappen in huis voor het kerstdiner, maar helemaal de versiering voor de kersttafel vergeten? Geen stress! Je tafel tuig je in een mum van tijd om tot iets sfeervols, gewoon met kerstspullen die je al in huis hebt. Je kersttafel versieren doe je zo!

Tafelkleed
Een mooi wit kleed heb je waarschijnlijk wel in de kast liggen. Even de strijkbout erover en je tafel ziet er al heel anders uit. Ook kun je een loper over het kleed leggen, dat staat chic, zeker als die gehaakt is.

Kaarsen
Verder kleed je de tafel natuurlijk aan met kaarsen. Je kunt zelf kaarsenstandaards maken door van een aantal flessen, wijnflessen
bijvoorbeeld, het etiket af te weken. Het meest decoratief zijn flessen van doorzichtig glas. Je kunt ze ook spuiten met zilver- of goudverf. Doe er mooie lange rode of witte kaarsen in en zet ze in een kluitje op het midden van de tafel of verspreid over de tafel.

Kerstballen
Ook staat het leuk om aan de uiteinden van de tafel een glazen kom of vaas te zetten, die je vult met kerstballen in verschillend grootten en (bij elkaar passende) kleuren. Als er boven de tafel een kroonluchter hangt, kun je deze ook versieren door er kerstballen of engeltjes aan te hangen.

Bestek
Er zijn uiteraard etiquetteregels voor het dekken van de tafel. Maar als je daar niet zoveel waarde aan hecht dan is het ook leuk om het bestek bij elkaar te knopen met een mooi lint en zo naast het bord te leggen.

Natuurlijke versiering
Je tafel aankleden met kersttakken staat ook erg feestelijk. Tussen de kersttakken leg je wat grote dennenappels die je goud of zilver spuit. En een mooi kerststuk op tafel past daar ook goed bij.

lamp  vaas

Kersttafel 5  christmas-cutlery-4

 

Kersttafel_5    Kersttafel6

kandelaars  kandelaars

 

Share This