Jeans dilemma: welke spijkerbroek past bij mij?

Jeans dilemma: welke spijkerbroek past bij mij?

Oh, wat is het toch lastig om een nieuwe spijkerbroek te kopen. De één zit te strak, de ander te wijd en een volgende heeft veel te lange pijpen. Zo’n twaalf spijkerbroeken verder hebben we pas de perfecte broek gevonden. Waar moet je op letten tijdens het passen van een jeans?

Beter iets te strak dan iets te wijd
Spijkerbroeken lopen uit. Dus heb je er eentje gevonden die eigenlijk iets te strak zit, maar die je wel dicht krijgt, en die niet trekt in het kruis, dan heb je toch de goede maat. Tijdens het dragen worden jeans altijd wat wijder, houd daar rekening mee.

Donker kleedt af
In een donkere spijkerbroek lijk je slanker dan in een lichte ‘gewassen’ jeans. Ook je benen lijken langer in een donkere broek, zeker als de pijpen iets wijder uitlopen en over je schoenen vallen. Wijdere broeken komen weer!

Jeans met stretch
Broeken met stretch erin, sluiten vaak perfect aan. In veel spijkerbroeken zit tegenwoordig spandex verwerkt en dat is ideaal: je broek sluit mooi aan, zit niet te strak en loopt ook niet snel uit.

Hoge zakken
In een broek waarvan de zakken laag zitten, krijg je uitgezakte billen. En dat wil je natuurlijk niet! Dus de zakken moeten hoog zitten en liefst dicht bij elkaar, dan lijken je billen smaller.

Rechte pijp
Zijn je billen aan de forse kant, ga dan niet voor een skinny. Die legt de nadruk op je kont, heupen en bovenbenen door de nauw toelopende pijpen. In een bootcut jeans of een broek met een rechte pijp lijk je slanker.

Share This