Jezelf kennen is het begin van alle wijsheid

Jezelf kennen is het begin van alle wijsheid

Wie zijn zelfvertrouwen wil vergroten, moet zichzelf kennen en weten wat zelfvertrouwen precies is. Zelfvertrouwen bestaat voornamelijk uit de overtuiging iets redelijk kunnen of een bepaalde taak goed uitvoeren. We hebben het dan over een inschatting van kwaliteiten. Die gedachten zijn bijna altijd gebaseerd op positieve ervaringen uit het verleden; het ging eerder goed, dus je vertrouwt erop dat je het er nu ook goed vanaf brengt.

 

Zelfvertrouwen is zelfwaardering

Zelfvertrouwen is zelfwaardering - planetfem

Zelfvertrouwen heeft alles te maken met zelfwaardering. Jezelf waarderen en respecteren, los van het feit of je iets goed kunt. Een goede zelfwaardering is de basis voor een gezonde dosis zelfvertrouwen. Zelfwaardering is accepteren hoe je bent, denkt en hoe je in het leven staat. Jezelf kennen en weten wat jij belangrijk vindt in het werk, in de sociale omgang, maar ook intiem in de relatie.

Negatieve ervaringen kunnen daarentegen leiden tot een voorwaardelijk zelfbeeld. Jij voelt je bijvoorbeeld pas waardevol als anderen jou aardig vinden. Of jij vindt jezelf alleen goed genoeg als je keihard werkt. Voor een gezond zelfbeeld moeten deze opvattingen worden omgezet naar een onvoorwaardelijke zelfwaardering. Jezelf accepteren en zowel sterke als zwakke kanten aanvaarden. Dit kun je leren.

Eigen ervaring

Eigen ervaring

Als je weet wat jij zelf prettig vindt dan kun je dat communiceren met jouw partner. Door zelfonderzoek kun je volop experimenten. Er zijn talrijke vibrators of andere middelen en mogelijkheden om jezelf in hogere sferen te krijgen. Overweeg je een aankoop, ga dan informatie inwinnen voor een vibrator van Easytoys. Zorg dat je wel de juiste aanschaft want ze zijn er in verschillende soorten, modellen en technieken. De eigen-ervaring biedt in ieder geval inzicht in wat jij fijn vindt en wat voor jou opwindend is.

Je bent overigens niet de enige. Britse onderzoekers hebben een onderzoek gedaan onder 2000 Britse vrouwen over de kwestie masturbatie. Veel vrouwen gebruiken masturberen als instrument om “de relatie met hun eigen lijf” te verbeteren. De vrouwen gebruiken bijna allemaal een speeltje wanneer ze masturberen. Ruim 1750 vrouwen hebben een vibrator in huis. Jezelf kennen is jezelf waarderen. Dat is de basis van zelfvertrouwen. Aristoteles, de Griekse filosoof verwoordde het met wijsheid, maar duidelijk is dat hij zelfkennis bedoeld heeft.

 

 

Share This