Jong en rimpelloos blijven?

Jong en rimpelloos blijven?

Omdat we graag zo lang mogelijk jong en rimpelloos door het leven gaan, doen we er alles aan om onze huid goed te verzorgen. Intensief reinigen, dure producten kopen en regelmatig naar de schoonheidsspecialist. Maar helpt dat echt?

Het antwoord is nee. Deze drie dingen hoef je niet meer voor je huid te doen:

Schuimende reinigingsproducten
Veel vrouwen reinigen hun huid ‘s avonds met een schuimend product. Dat is helemaal niet nodig, sterker nog je huid droog ervan uit, want de natuurlijke huidvetten was je ermee weg en die heb je juist nodig om je huid soepel te houden. Veel beter om reinigingsproducten met een oliebasis te gebruiken. Die reinigen en laten een beschermend laagje achter.

Dure crèmes
Was is dat toch dat het zo’n lekker gevoel geeft om een duur verzorgingsproduct van een mooi merk in een mooie verpakking te kopen. Dat het de huid doet stralen en de rimpels verminderen? Was het maar waar, dan had je tenminste nog waar voor je geld. Je kunt net zo goed een goedkope crème kopen. Zo schijnt een groot deel van de ingrediënten van de niveacrème in het blauwe blik overeen te komen met die in een pot La Mer. En wat dacht je van de Q10 dagcrème van de Lidl, die scoorde vorig jaar hartstikke goed in de test van de Consumentenbond.

Schoonheidsspecialist
Volgens de wereldberoemde Amerikaanse dermatologe Leslie Baumann (‘believe in proof, not promises’) krijgt 80% van de mensen na een gezichtsbehandeling pukkels of andere irritaties. Dit komt doordat schoonheidsspecialisten niet goed in staat zijn om huidcondities te beoordelen. Zo hebben veel meer mensen een vette huid dan zij denken en dan komen pukkels en verstopte poriën al snel aan de oppervlakte. Verder is nog nooit aangetoond dat gezichtsbehandelingen duurzame huidverbetering opleveren, of rimpels verminderen. Het gaat altijd om kortstondige resultaten.

Share This