Kerst zonder stress

Kerst zonder stress

Een kerst zonder stress, is dat mogelijk? Ja! Volg onderstaande tips op en kom ongeschonden de feestdagen door. 

Veel gasten met kerst? Denk dan eens aan een buffet met verschillende gerechtjes. Die ga je natuurlijk niet allemaal zelf klaarmaken. Dat doe je samen met je gasten. Ook leuk om er een ‘American Party’ van te maken. Dan maakt iedereen thuis wat klaar en neemt dat mee.

Tips voor een Amerikaans buffet
• Overleg van tevoren wie wie wat klaarmaakt, anders zul je zien dat iedereen met hetzelfde aankomt.
• Altijd te weinig ruimte in de koelkast tijdens dit soort dagen. Zet de spullen die er niet meer bij kunnen afgedekt buiten of in de schuur als het niet boven de 7 graden is.
• Om ervoor te zorgen dat niet iedereen tegelijkertijd het fornuis of de oven nodig heeft, zet je ook wat koude gerechtjes op het menu.
• Zelf maken is natuurlijk het lekkerst, maar voor een relaxte kerst kun je best wat kant-en-klaar kerstproducten kopen. Bijvoorbeeld een verse quiche, sauzen, stukjes hertenbiefstuk, wildragout, ovenklare kalkoen en kersttoetjes.

De aankleding

Wat echt heel feestelijk staat op een buffettafel is een tafelloper waar je een snoer met kerstlampjes overheen legt. Tussen de lampjes wat kerstballen in verschillende grootte. Niet te veel, want er moet voldoende ruimte overblijven voor de schalen met gerechtjes.

Voor de kleintjes

Met een diner in buffetvorm hoeven kinderen niet lang aan tafel te zitten, dat scheelt een hoop gezeur. Wil je ze toch net iets langer aan tafel houden, laat ze dan af en toe een cadeautje pakken onder de kerstboom. Met een spelletje of kleurtjes houd je ze wel een tijdje zoet.

 

 

Share This