Kerstinkopen doen, hoe pak je dat aan?

Kerstinkopen doen, hoe pak je dat aan?

De kerstperiode is weer aangebroken. Dat betekent dat er ook weer kerstinkopen gedaan moeten worden. Voor veel mensen is kerstcadeaus kopen nog helemaal niet zo eenvoudig. Hier volgen enkele tips, als je hier aan houdt dan wordt voor jou de kerst een groot succes.

Veel mensen doen de kerstinkopen nog traditioneel door de winkelstraten af te struinen. Online shoppen is de laatste jaren sterk in opkomst en maakt het wel een stuk gemakkelijker.

Shopping list

Moet je voor meerdere mensen kerstinkopen doen dan is het een absolute ‘must’ om van te voren een shopping list op te stellen! Maak daarbij ook een onderscheid tussen de cadeautjes die je online gaat kopen en de cadeautjes die je in winkels wilt bekijken en kopen. Geef ook in de lijst aan waar je het betreffende artikel wilt kopen. Dit scheelt je uiteindelijk veel tijd en je voorkomt daarmee dat je mensen vergeet of dat je teveel koopt.

Kerstinkopen - christmas shopping in HamburgRuim van te voren

Zorg ervoor dat je niet in het laatste weekend voor de kerst nog alles moet inkopen. In de stad is het een gekkenhuis van mensen die allemaal op zoek zijn naar de leukste cadeaus. Rustig winkelen en iets leuks uitzoeken is er dan niet bij. Ook met online aankopen kan je beter niet te lang wachten. Door de enorme piekdrukte in de dagen voor kerst loop je ook bij online shops het risico dat het artikel wat jij zoekt niet meer op voorraad is. Ook loop je het risico dat pakketbezorgers de pakketjes niet meer op tijd kunnen afleveren. Daar zit je dus echt net op te wachten!

 

Kerstinkopen - Ga voor kwaliteitKoopjes!

In december zijn al behoorlijk wat artikelen afgeprijsd. Zo kan je je voordeel doen bij de aankoop van mascara en diverse geurtjes. Ook veel kleding is al in de Sale al gaat het daarbij meestal nog niet om enorme prijsverschillen. Ook al zijn er veel koopjes, het is wel aan te raden om met kerst voor kwaliteit te gaan. Het gaat uiteindelijk wel om een kerstcadeau en het is toch jammer te weten dat het cadeau na de kerst al in de prullenbak ligt. Kortingen zijn dus mooi meegenomen maar laat vooral de kwaliteit de doorslag geven bij je aankoop.

Kerstinkopen - Mooie verpakking

Mooie verpakking

Kerst moet echt iets bijzonders zijn! Zorg ervoor dat je kerstinkopen mooi worden ingepakt in de winkel. Veel winkels nemen nauwelijks nog de moeite om cadeautjes (mooi) in te pakken. Zorg dan dat je een mooie, luxe rol inpakpapier in huis haalt. Samen met wat gekleurde linten kan je er echt iets moois van maken. Neem even de tijd voor het inpakken en zorg dat er een mooie strik omheen komt. Het staat prachtig onder de kerstboom en het geeft net dat extra beetje sfeer.

Veilig online shoppen

Tot slot nog een belangrijk advies: wees alert met online winkelen! De decembermaand is een top maand qua online aankopen. Voor cybercriminelen is het dan dus extra aantrekkelijk om hun slag te slaan. Zorg ervoor dat je niet hetzelfde password gebruikt bij verschillende webwinkels. Zorg bovendien voor lange en ingewikkelde wachtwoorden.

Kijk uit voor ‘phising’ e-mails! Klik nooit zomaar op een link in een email om vervolgens je inlog-gegevens in te voeren. Wees verstandig en mail nooit je creditcardgegevens, naar wie dan ook! Het kan gebeuren dat een creditcardbetaling wordt geweigerd. Een bedrijf kan dan vragen om je creditcardgegevens te mailen. Ook al is het bedrijf betrouwbaar dan nog wordt dit afgeraden. Het risico bestaat dat de email wordt onderschept door cybercriminelen.

Kerstinkopen - De kerstman

Foto credits: Pixabay.com

Share This