Kinderen in spagaat

Kinderen in spagaat

Hoe help je kinderen hun verdriet te verwerken bij het verlies van een ouder of na een scheiding? Dit boek biedt praktische hulp.

Kinderen rouwen na een echtscheiding en na de dood van een ouder. In beide situaties zijn de reacties van rouw min of meer gelijk.

 

De omgeving

Voor volwassenen is het vaak moeilijk om kinderen te helpen in hun verdriet. Met Kinderen in spagaat geeft rouwtherapeute Leoniek van der Maarel de kinderen zelf een stem, zodat hun ouders, familie en anderen in hun omgeving leren hoe ze met het verdriet kunnen omgaan. Het bijzondere is dat kinderen zelf vertellen waarmee zij geholpen zijn en waarmee absoluut niet. Dat maakt het boek erg praktisch. Leoniek begeleidt kinderen bij hun verlies en leert hen omgaan met lijden en rouw. Ze benadrukt dat de omgeving van de kinderen in zulke turbulente perioden een belangrijke rol speelt.

 

Liefde voor later

Leoniek van der Maarel is opgeleid als orthopedagoog, hypnotherapeut en enneagramcoach. Ze werkt als therapeut mee aan het nieuwe KRO-programma ‘Liefde voor later’. Daarin volgt Anita Witzier een jaar lang jonge gezinnen, waarvan een van de ouders ongeneselijk ziek is. Het programma wordt wekelijks uitgezonden vanaf 17 juni.

 

kinderen_in_spagaat_isbn_9789025902018_1_1369865390Kinderen in spagaat

Rouw na scheiding en overlijden
Leoniek van der Maarel

Een boek voor ouders, familieleden, leerkrachten en hulpverleners

€ 18,95

Paperback, 208 pagina’s

ISBN 978 90 259 0201 8

Share This