Kinderen ontwerpen knuffels voor Ikea

Kinderen ontwerpen knuffels voor Ikea

In het kader van de Ikea Knuffels voor Onderwijscampagne nodigde Ikea kinderen uit knuffeldieren te ontwerpen voor een nieuwe serie pluche speelgoed. Want wie kan er nou beter knuffels ontwerpen dan de kinderen die ermee spelen?

Van Nederland tot Maleisië; kinderen van over de hele wereld namen deel aan de tekenwedstrijd. Ze lieten hun verbeelding de vrije loop en creëerden de meest fantastische wezens uit hun dromen. Uit de duizenden prachtige inzendingen koos de jury tien gelukkige winnaars uit tussen 4 en 10 jaar oud. Onder de winnende ontwerpen zitten onder meer een kikkerdraakje, een rose superlanghalszwaan , een blauwe éénoog en een bruine muis met superoren.

Nederlandse fantasie-knuffel
Ook heel wat Nederlandse kinderen stuurden hun tekening op naar de winkelketen. De tekening van de Nederlandse Koen (10 jaar) is één van de winnende tekeningen. Zijn fantasie-knuffel, een groen zeasarmige monstertje, wordt dus echt gemaakt. Samen met de andere negen winnende ontwerpen is de knuffel vanaf november 2015 bij IKEA te koop.

Spelen voor een goed doel
Koop je Koen’s knuffel of een van de andere ontwerpen? Dan steun je meteen het goede doel. Want van elke knuffel die verkocht wordt, gaat één euro naar projecten van Unicef en Save the Children. En knuffelen voor het goede doel, dat speelt nóg leuker! Let wel: dit is een unieke limited-edition dus houd de release van de knuffeldieren in jouw Ikea-filiaal in de gaten, want op is op! De knuffels zouden wel eens collector’s items kunnen worden…

De Knuffels voor Onderwijscampagne werd in 2003 gestart door IKEA en UNICEF. Zij organiseerden een campagne van twee jaar waarmee toen bijna 2 miljoen euro werd ingezameld met de verkoop van IKEA PS BRUM teddyberen. Met dat geld werden de “Recht op spelen”-projecten van UNICEF in Oeganda en Angola ondersteund. Save the Children sloot zich bij het partnership aan in 2006. De afgelopen 12 jaar heeft de IKEA Foundation dankzij de actie Knuffels voor Onderwijs 67 miljoen euro geschonken. Op die manier werden meer dan 11 miljoen kinderen in 46 landen bereikt via 99 projecten.

Fotocredits: Zappybaby

Share This