Kindermuseumnacht in Naturalis

Kindermuseumnacht in Naturalis

Op zaterdag 17 mei is het weer Museumnacht in Leiden. Voor de kinderen is er een speciale Kindermuseumnacht in Naturalis. Van 18.00 tot 22.00 uur staat het museum helemaal in het teken van dinosauriërs. 

De jonge bezoekers kunnen vanaf 18.00 uur kijken naar de opbouw van een levensgroot T. rex skelet. En alleen met een zaklamp in de hand mogen ze hun weg proberen te vinden in het dino-doolhof. Verder vertellen T. rex. Paleontoloog Anne Schulp en directeur Edwin van Huis wat een T. rex bijzonder maakt en waarom het een aanwinst voor het museum is. Maar er is meer, zoals fossielen uitbikken, bottenbingo, Dino Design, een muzikaal verhaal en de grote Dinoshow met Bart en Nienke van het televisieprogramma Het Klokhuis.

Thema Focus
De andere musea hebben hun deuren geopend van 20.00 tot 01.00 uur. Dit jaar staat de Museumnacht Leiden in het teken van het thema ‘Focus’. De deelnemende musea zijn: Naturalis, Hortus botanicus Leiden, de Leidse Sterrewacht, Museum Boerhaave, Rijksmuseum van Oudheden, Rijksmuseum Volkenkunde, Japanmuseum SieboldHuis, Corpus ‘reis door de mens’ (in Scheltema Leiden) en Museum De Lakenhal. Het belooft een bijzondere avond te worden met muziek, interactieve workshops, lezingen en een verrassende kijk op de collecties.

KindermuseumnachtVerkoopinformatie
Het volledige programma vind je op www.museumnachtleiden.nl.
Kaarten zijn te koop bij de kassa’s van de deelnemende musea of via de website.
Entree voor volwassen kost € 15,-, kinderen tot en met 12 jaar betalen € 6,-. Online geldt een voorverkoopprijs voor volwassenen van € 13,50. Kaarthouders van een LUF of CJP pas krijgen online extra korting.

Share This