Kokosolie: gezond voor onze binnen- en buitenkant

Kokosolie: gezond voor onze binnen- en buitenkant

Kokosolie wordt steeds populairder. We gebruiken het niet alleen in de keuken, maar ook als beautyproduct! En ja, dat is precies dezelfde kokosolie.

Kokosolie kun je tot hoge temperaturen verhitten, zonder dat er stoffen vrijkomen die niet goed voor je zijn, zoals dat met bijvoorbeeld olijfolie wel het geval is. Daarom kun je beter bakken in kokosolie. Het beste is om te kiezen voor de ongeraffineerde olie, dus met kokossmaak. Dan profiteer je optimaal van de gezondheidsvoordelen. In kokosolie zit vitamine E, vitamine K en gezonde verzadigde vetzuren.

Diezelfde pot kokosolie die je in de keuken gebruikt, kun je ook als beautyproduct gebruiken. Dit zijn de mogelijkheden:

Droge haarpunten
Gebruik kokosolie als haarmasker. Verwarm wat olie tussen je vingers en smeer er je droge haarpunten mee in. Laat een halfuur intrekken en was het dan uit met een zachte shampoo. Je kunt ook een klein beetje in je droge haarpunten doen, zonder dat je je haar daarna wast.

Handcrème
Als je dan toch in de keuken bezig bent met kokosolie, kun je er net zo goed even je handen mee insmeren. Ze voelen weer lekker zacht. Ook je nagelriemen verzorg je op die manier.

Lippenbalsem
Ook als je droge lippen hebt, gebruik je wat kokosolie. De kloofjes herstellen snel en je lippen zien er weer stralend uit.

Witte tanden
Deze heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar het schijnt dat als je je mond spoelt met 1 tl kokosolie (zo’n 20 minuten lang) en het niet doorslikt, dit je mond reinigt en je tanden witter maakt.

Bodylotion
Last van een droge huid in de winter? Lekker smeren met kokosolie! Ook goed om je huid mee te verzorgen na het zonnebaden in de zomer.

Make-up remover
Je kunt kokosolie zelfs gebruiken als gezichtsreiniger. Het verwijdert je make-up en het verzorgt tevens je huid. Je hebt daarna geen nachtcrème meer nodig.

Wil je meer weten over kokosolie? Kijk dan ook eens op wikipedia.

Fotocredits: thinkingmomsrevolution.com

Share This