KOLIFLEUR: nieuwe vintage winkel in De Pijp

KOLIFLEUR: nieuwe vintage winkel in De Pijp

Wie kan er geen genoeg van krijgen, snuffelen in vintagewinkeltjes. Amsterdam is er weer eentje rijker, eentje waar je naast vintage kleding ook vintage meubeltjes kunt vinden.

KOLIFLEUR is een winkel met een uniek concept en zit verstopt in de rustige Frans Halsstraat in De Pijp. Je vindt er een mengeling van Scandinavisch design en Franse finesse. Eigenaresse Eva Koolen is hiervoor verantwoordelijk. Ze is rustig, vriendelijk en heeft een kalme uitstraling. Je voelt je bij Eva gauw op je gemak. ‘Ik ben introvert en helemaal niet zo sociaal. Een winkel promoten kan ik dus eigenlijk echt niet!’ Toch zorgen juist haar nuchterheid en kalmte ervoor dat je graag terugkomt in haar winkel. Want als je KOLIFLEUR eenmaal ontdekt hebt, kom je terug.

Betaalbare spullen1
Eigenlijk alles is betaalbaar hier en dat is ook Eva’s uitgangspunt. ‘Liever vaker nieuwe spullen in de winkel, dan mag ik vaker op inkoop. En die prijzen? Tja, dat is simpel: het moet leuk blijven, ik wil dat er voor iedereen wat te vinden is.’ Je vindt hier high-end labels als Isabel Marant, Dries van Noten, Diane von Furstenberg, en Rika, maar vooral veel bekendere merken als Second Female, Maison Scotch, American Vintage en Minimum. Alles in perfecte staat, soms nog met een oud prijskaartje eraan. Jonge ontwerpers zijn o.a. PUC, Arabzadeh, Willemijn van Dijk (leren tassen en accessoires) Studio MHL (sieraden), Eva & Anne, Liekeland en Nikki Dotti (illustrators van ontzettend leuke kaarten, schriften, pakpapier).

Dit juweeltje in de Pijp bestaat nog geen twee maanden, maar loopt nu al als een trein. Kom dus gauw zelf een keer kijken. KOLIFLEUR is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11-19 uur.

Kijk voor meer info op kolifleur.nl of op Facebook.

Share This