Calorieën verbranden zonder sporten

Calorieën verbranden zonder sporten

Wie wil dat nu niet: calorieën verbranden, zonder naar de sportschool te gaan? Er zijn echt veel leukere activiteiten te bedenken, waarmee je ongemerkt(!) calorieën verbrandt.

Dansen en springen
De zomer staat elk jaar bol van de festivals. Dance Valley, Lowlands, de Parade, Strandfestival Zand, noem maar op. Zo’n dag ben je continu in beweging: aan het lopen, dansen, springen en zingen. Lekker meezingen en dansen is zeker zo efficiënt als aerobics: het stimuleert de bloedcirculatie en traint de buik-, been-, en bilspieren. Zonder dat je er erg in hebt, ben je in een uurtje zo’n 500 calorieën kwijt. En als je de alcoholinname wat beperkt…

Sportief
Champions League, Run2Day Ladies Damloop, Rotterdam Cityracing… er zijn allerlei sportieve evenementen waaraan we actief (meedoen) of passief (voor de tv) van kunnen genieten en tegelijkertijd calorieën verbruiken. Met een uurtje tennissen verbrand je ruim 500 calorieën, maar ook als je naar een spannende wedstrijd op tv kijkt, verbrand je calorieën. Hoe spannender de wedstrijd, hoe meer je verbrandt. En dat geldt trouwens ook voor het kijken naar een spannende film. Bloedstollende horrors als The Shining (184) of Jaws (161) leveren calorietechnisch gezien beter resultaat dan een aflevering Goede Tijden (35). Wel die zak chips laten staan, natuurlijk!

Naar buiten
Met mooi weer gaan we ook weer eens een dagje naar het strand, wandelen in het bos of maken een fietstochtje. Tuurlijk eten we een ijsje op het strand, maar we doen ook aan beachvolleybal (507), frisbee (190) en zwemmen (380). Allemaal activiteiten waarmee we flink in beweging zijn, van genieten en ongemerkt calorieën verbranden.

Wist je dat…
… je meer calorieën verbrandt met een middagje shoppen dan met een uurtje sportschool?

 

Foto met dank aan strandfestivalzand.nl

Share This