Kom naar het Amsterdam Light Festival

Kom naar het Amsterdam Light Festival

Bekijk winters Amsterdam van een andere kant en laat je verwonderen door de magie van het Amsterdam Light Festival.

Donkere wintermaanden zijn in de hoofdstad verleden tijd dankzij Amsterdam Light Festival. Tijdens dit jaarlijkse festival voor jong en oud toveren hedendaagse (internationale) lichtkunstenaars Amsterdam om tot een ware lichtstad. Ontstaan vanuit het idee om de inwoners én bezoekers van de stad te trakteren op meer positiviteit tijdens de donkere winterdagen, biedt het festival een podium aan getalenteerde lichtkunstenaars.

Lichtkunst

De wandelroute Illuminade loopt van 10 december 2015 tot en met 3 januari 2016 en leidt je langs ruim 20 lichtkunstwerken door de cultuurrijke Weesper- en Plantagebuurt. Denk hierbij aan felgekleurde projecties op historische architectuur, dynamische lichtinstallaties in stadsparken en werken waar je letterlijk doorheen kunt lopen. De tentoongestelde kunstwerken geven een extra dimensie aan de openbare ruimte en laten je kosteloos genieten van de rijke hedendaagse cultuur en schoonheid van het licht. De kunstwerken zijn dagelijks verlicht van 17.00 tot 22.00 uur en op 31 december tot 20.00 uur.

Waterlooplein

Je kunt de Illuminade op eigen houtje bewandelen, of kiezen voor enkele onderdelen. De totale route is 3 km lang. Programmaboekjes zijn voor 3,50 euro verkrijgbaar bij het Festivalhart en naast de Stopera op het Waterlooplein. Dit is tevens het startpunt van de wandelroute. Beide kiosken zijn dagelijks geopend van 17.00u – 22.00u.

Laat je je liever leiden door een gids, informeer dan naar de mogelijkheden voor wandelingen met een gids en naar groepsarrangementen.

Natuurlijk is er ook een speciale vaarroute, Water Colors, die je langs lichtkunstwerken langs de grachten voert.

Kijk voor meer informatie op www.lightfestivalamsterdam.com

 

Fotocredits: www.amsterdamlightfestival.com

Share This