Kookboek Spis: gewoon koken met goede ingrediënten

Kookboek Spis: gewoon koken met goede ingrediënten

Voor iedereen die geïnspireerd raakt door de veranderende seizoenen en die houdt van ‘Homemade Cooking’ met familie en vrienden is het kookboek Spis van de Deense chef-kok Mikkel Karstad.

Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: ‘De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,’ zegt hij, ‘onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.’

Culinaire ervaring opdoen
Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een ‘persoonlijkheid’ en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een ‘gedwongen’ onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten. Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon… koken! Niet meer en vooral niet minder.
Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek ‘leren’ deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren. Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.

Over Karstad
Mikkel Karstad (1973) is chef-kok, culinair columnist en voormalig gastronomisch adviseur van Claus Meyer. Mikkel werkte een aantal jaren in de keukens van verschillende sterrenrestaurants in Kopenhagen en werkte ook als foodstylist mee aan een aantal kookboeken, waaronder Claus Meyers grote boek Almanak. Mikkel schrijft over eten voor tijdschriften als Gastro, Euroman en Mad & Bolig (Eten & Huis) en blogt tegelijkertijd op weyoutheyate.com, waar hij over zijn favoriete recepten en rauwe ingrediënten schrijft.

spis

 

Spis, Mikkel Karstad
978-94-0260-037-7
Gebonden, speciale binding: € 29.95
Aantal pagina’s 240

 

 

 

 

Share This