Kopzorgen

Kopzorgen

Dag bos stro, hallo gezond zomer haar. Met de zomer in aantocht mogen de beste verzorgingstips voor je haar niet ontbreken. De zon is immers niet alleen schadelijk voor je huid ook je haar heeft er zwaar onder te lijden. Zeker als je het ook nog combineert met een verfrissende duik in de zilte zee.

Dag bos stro, hallo gezond zomer haar. Met de zomer in aantocht mogen de beste verzorgingstips voor je haar niet ontbreken. De zon is immers niet alleen schadelijk voor je huid ook je haar heeft er zwaar onder te lijden. Zeker als je het ook nog combineert met een verfrissende duik in de zilte zee.

 

We besteden er niet voor niets veel zorg aan. Haar is een belangrijk onderdeel van je uiterlijk. Hoe mooier, hoe beter. Dus zitten we regelmatig bij de kapper om het te kleuren, verven en te punten en Wie zoveel tijd en geld investeert wil die pas verworven schoonheid natuurlijk zo goed en goedkoop mogelijk onderhouden om de gevreesde transformatie naar een gebleekte bos stro te voorkomen, maar hoe;

 

1. Ben je een aanbidder van de zon en lig je graag op het strand? Schaf een petje of een hoedje aan, dan kon de zon in ieder geval je haarkleur niet aantasten.

2. Draag op het strand je haar altijd naar beneden. Een veel gemaakte vergissing is om je haar in een knotje te dragen. Dat is wel heerlijk koel in je nek maar het meest kwetsbare deel van je haar: de punten, stel je zo extra bloot aan de zon.

 

3. Het gaat te ver om een badmuts in de zee te gaan dragen, maar het zou geen slecht idee zijn. Om de vochthuishouding van je haar weer op peil te houden na een verfrissende duik is het goed om een proteïnehoudend masker in het haar te smeren. Dat houdt je haar niet alleen zacht maar voorkomt eveneens dat het verkleurt door de zon. Prettige bijkomstigheid: door de warmte van de zon werkt het masker extra goed.

 

4. Niemand wil er als verzopen kat bij zitten op het strand, maar laat je in ieder geval niet verleiden om nat haar met een borstel in model te brengen. Gebruik liever een grove kam met wijd uit elkaar staande tanden. Elastiekje zijn ook boosdoeners. Bij het verwijderen beschadig je vaak je haar, maak liever een losse, nonchalante vlecht.

Verzorgingtips

 

5. Kan nooit kwaad. Eet veel fruit. In fruit en groenten zitten veel vitamine A en B, die voor een mooie glans zorgen.

 

6. Als je je haar in de zomer blondeert, neem dan een toon donkerder dan gewoonlijk. Door de zon zal het nog lichter worden.

 

7. Blondines moeten sowieso oppassen met chloor, want – o horror! – groen haar ligt zo op de loer. De groene gloed komt niet, zoals vaak gedacht, door het chloor maar door de aanwezigheid van harde metalen in het water. Koper oxideert bijvoorbeeld onder invloed van chloor. Is je zorgvuldig opgebouwde haarkleur toch groen uitgeslagen? Geen nood. Was je haar met een opgelost aspirientje en je bent in no time weer die blonde bomb. Vitamine C schijnt trouwens ook goed te werken.

 

8. Gebruik net als voor je huid ook voor je haar een product met UV-filter. Tegenwoordig zijn er een heleboel shampoos en conditioners met bescherming te krijgen bij de kapper en voor de beter betaalbare opties biedt de drogist uitkomst.

Share This