Leer is als een huid

Leer is als een huid

Een leren bank koop je ook voor de kinderen. Ze mogen er natuurlijk eerder opgaan zitten, maar ze erven de bank van hun ouders. Kwaliteit leer gaat decennialang mee. Mits je de bank enig onderhoud gunt.

Een bank uit de Eileen Gray tijd. De Schotse schilderes en ontwerpster, geboren in 1878 ontwierp jaren later de voorloper van de leren hoekbank. Ze woonde toen niet meer in Schotland, maar in Zuid Frankrijk. Op het eind van de Eerste Wereldoorlog ontwierp zij de befaamde Bibendumstoel, tapijten en lampen. De Latijnse naam van de stoel is afkomstig van het Michelin bandenmannetje.

Klassiekers

Leer is als een huid - planetfem

Eileen Gray werkte samen met andere toonaangevende ontwerpers waaronder Le Corbusier en J.J.P. Oud. Chromen stalen buizen en glazen meubels en banken en fauteuils van leer. Ook Mies van der Rohe en Marcel Breuer passen in het beeld rond het jaar 1940. Niet echt opvallend is dat deze ontwerpen vandaag de dag nog steeds stijlvol zijn en modern ogen.

Natuur

Zuiver anilineleer - planetfem
Leer is er in verschillende vormen waarbij het in originele vorm een natuurproduct blijft. Zuiver anilineleer is de meest eerlijke vorm dat in het gebruik steeds mooier wordt. Leer van dieren heeft sporen en die dienen zichtbaar te zijn. Het is een keuze om te kiezen voor kwetsbaar leer, wat ook nog eens de meest kostbare bekleding is. Leer is gevoelig voor licht, warmte en vocht. Zoals de huid van je lichaam is bescherming met de juiste olie de beste optie. Raadpleeg altijd de gebruikzaamheden van de leverancier. Leer mag veranderen en de tekenen van het dagelijkse leven tonen. Anders is het geen natuurproduct.

Leer, staal en glas. De duurzame materialen van meubels. Hout mag toegevoegd worden. Materiaal bepaalt de duurzaamheid, maar de vormgeving is soms tijdloos. Kwaliteit leer blijft.

Share This