Lekker lopen op hoge hakken

Lekker lopen op hoge hakken

Met alle feestelijkheden in het vooruitzicht heb je natuurlijk allang nagedacht over je outfit en je schoenen. Waarschijnlijk komen ook de hoge hakken uit de kast. Maar je soepel voortbewegen op die hakken is een kunst op zich. Hier de belangrijkste tips voor high heels!

Oefening baart kunst
Begin makkelijk: kies voor  laarzen met een plateau of een blokhak in plaats van pumps met een dunne hak. Bouw het rustig op en probeer steeds moeilijkere hakken.

Kies kwaliteit
Schoenen van goede kwaliteit hebben een betere pasvorm en bieden meer steun en draagcomfort. Neem de tijd voor het passen. Voel je in de winkel al  druk-/slip-/glijpunten, neem ze niet! Slecht zittende schoenen wil je na één keer nooit meer aan.

Zet kleine stapjes en rol je voorvoet af
Anders dan bij platte schoenen kun je je knieën niet volledig strekken als je loopt. Grote stappen nemen is dan ook niet elegant. Wat dan wel? Rol je voet goed af. Zet eerst je hak neer, hoe hoog die ook, is en rol je voorvoet volledig af.

Een goede houding
Op hoge hakken straal je meer zelfvertrouwen uit. Ga ontspannen rechtop staan. Zet je knieën niet op slot maar hou ze licht gebogen. Laat je schouders zakken en trek ze naar achteren. Hou je buik in en duw je borst vooruit.

Concentreer je op het lopen
Met hoge hakken aan heb je een grotere kans om te zwikken of te struikelen met alle gevolgen van dien. Kijk waar je naartoe wilt lopen. Loop in een zo recht mogelijke lijn, maar overdrijf niet: verlies je omgeving niet uit het oog.

 

Share This