Lief voor je voeten

Lief voor je voeten

Ja hoor, ze mogen weer bloot! Maar zijn ze er ook klaar voor? De meeste voeten komen verwaarloosd de winter uit. Hoogste tijd om er iets aan te doen!

Best vreemd dat we onze voeten vaak vergeten te verzorgen. Ons gezicht en handen smeren we dagelijks in met allerlei crèmes, maar wanneer heb jij je voeten voor het laatst verwend?

Toch is een goede behandeling van je voeten minstens zo belangrijk als die van je gezichtshuid of die van je handen. Een paar voeten met afgebrokkelde nagels en harde eeltranden kun je niet in een ‘s zomers open schoentje stoppen. Daarom hieronder een checklist voor het onderhoud van je voeten. Om direct in praktijk te brengen. voeten

-Was je voeten dagelijks en houd de nagels kort en schoon.

-Druk de nagelriemen voorzichtig terug met een speciaal houten staafje. Trek niet aan velletjes.

-Gebruik een speciale nagelolie voor droge nagels.

-Gebruik iedere dag een voetencrème of lotion. Zijn je voeten erg droog, zet ze dan ‘s avonds dik in de crème en draag sokken die niet knellen.

-Verwen je voeten regelmatig met een voetenbadje om te voorkomen dat de huid hard wordt.

-Verwijder eelt voorzichtig met een voetenvijl en breng daarna een voetencrème aan.
-Loop zoveel mogelijk op blote voeten.

-Draag schoenen die niet knellen. Verkeerde schoenen kunnen eksterogen veroorzaken en op den duur je voeten/tenen/nagels zelfs ‘vervormen’.

-Last van voetengeur? Gebruik hiervoor speciaal ontwikkelde producten. Draag schoenen gemaakt van natuurlijk materiaal en loop niet steeds op dezelfde schoenen, zeker geen sportschoenen.

-Verwen je voeten zo vaak mogelijk met een voetmassage door een masseur of door jezelf. Je stimuleert hiermee de bloedcirculatie, gaat vochtophoping tegen en het komt de schoonheid van je voeten ten goede.

Kortom, wees lief voor je voeten!

Share This